Myös tavis voi olla teräsmies

2.1.2013

Rehellistä haastetta kaipaava kuntoilija voi löytää haluamansa tammikuussa starttaavasta kuntotriathlonkoulusta. -Täytyy tähdentää, että mukaan voi tulla, oli lähtötaso mikä hyvänsä, idean isä Kari Heljasvaara sanoo.

Kuntotriathlon 2013 toteutetaan tammi-toukokuun aikana kahdessa ryhmässä. Haukiputaan ryhmä on jo täynnä, mutta Oulun ryhmään mahtuu vielä. -Niille, jotka eivät halua lähteä triathlonkisaan, voimme järjestää kesällä leikkimielisen jäsentenvälisen. Pohjois-Pohjanmaan Liikunta sai järjestelyihin kumppanikseen lajin erikoisseuran Oulu Triathlon&Cyclingin.

Heljasvaara etsi piristystä kestävyyspainotteiselle urheiluharrastamiselleen ja kokeili viime kesänä triathlonin pikamatkaa. Siinä suoritus koostuu 400 metrin uinnista, 20 kilometrin pyöräilystä ja viiden kilometrin juoksusta.

-Innostuin, ja kävin heti toisessakin kisassa elokuussa. Triathlonharjoittelu on monipuolista ja motivoivaa. Kovallekin kuntoilijalle on hankala hypätä juoksukenkien vietäväksi pitkän pyörälenkin jälkeen. -Aluksi tuntui, että ei hitsi näillä jaloilla voi juosta. Sekin helpottuu harjoittelun myötä. Monille uinti saattaa olla se vaikein laji, mutta siihen saa hyvää opastusta.

Kuntotriathlon 2013 maksaa 150 euroa ja rahalla saa muun muassa asiantuntevaa valmennusta ja yhteislenkkejä sekä kuntotestejä. Tapahtumat alkavat 13. tammikuuta Virpiniemessä yksipäiväisellä training campilla. Kokoontumisia on 2-4 kuukaudessa. -Nyt ensimmäisellä kerralla on tarkoitus kerätä kokemuksia ja parantaa tapahtumaa jatkossa.

Lähde Oulu-lehti 2.1.2013