100 Tekoa Oulusta: Teko numero 16 on Kiimingin Kimmoke-park

10.5.2012

Lumilautailu ja freestyle/new school -laskeminen ovat suosittua vapaa-ajanpuuhaa nuorten keskuudessa, mutta Oulun alueelta puuttui sopiva paikka harrastaa näitä hittilajeja. Ongelma ratkesi, kun Kiimingin Urheilijoiden Kimmoke-talon läheisyyteen rakennettiin lasten ja nuoren lähiliikuntapaikka.

Hanke on toteutettu yhdessä Kiimingin kunnan, Kiimingin Urheilijoiden sekä paikallisten nuorten kanssa. Tässä teossa yhdistyvät monet positiiviset seikat – ja mikä parasta, ajatus lähti liikkeelle paikallisten nuorten ideasta ja tarpeesta. Kiimingin Urheilijoiden puuhamiehen Aki Happosen mukaan koko homma hoidettiin nuorten toiveiden perusteella.

Lähiliikuntapaikka tasa-arvoistaa nuorisoa, koska kaikilla ei ole mahdollisuutta tai varaa matkustaa laskettelukeskuksiin. Kimmoke-Parkissa laskeminen on ilmaista ja se sijaitsee lähellä Kiimingin keskustaa. Lähiliikuntapaikkana Kimmoke-Park mahdollistaa myös sen, että yhä useammat nuoret löytävät uuden harrastuksen. Koska lähiliikenteen pysäkki on aivan vieressä, paikalle pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä.

– Ensi talvena Kimmoke-Park nousee uudelleen. Teemme uudistuksia rahoituksesta riippuen, tavoitteenamme olisi hankkia yksi reili lisää. Toisaalta selvittelen, onnistuuko sen tekeminen talkoilla. Tulevaisuudessa on tarkoitus järjestää myös erilaisia tapahtumia sekä resurssien mukaan edelleen myös freestyle-koulua nuorille laskijoille, kertoo Happonen.

Kimmoke-Parkissä järjestettiin aktiivisesti toimintaa jo ensimmäisellä talvikaudella, kuten muun muassa maailmanmestari Mikko Ronkaisen ohjaama freestyle-koulu, Park-jamit, Kiimingin freestylen kunnanmestaruuskisat ja Big Air -hyppykisat.

Kiimingin Urheilijoiden sivut

Lue lisää 100 tekoa -ohjelmasta

Lähde: 100tekoa.oulu.com