Kunnossa! -messutapahtuma kiinnosti tuhansia

7.5.2012

4.-6. toukokuuta pidetyt monimessut kokosivat Ouluhalliin yli 200 näytteilleasettajaa liikuntaan ja terveyteen, pihaan ja puutarhaan sekä käsitöihin ja työskentelytapoihin liittyen.

Messut avasi virallisesti perjantaina puolen päivän aikaan Oulun läänin viimeinen maaherra Eino Siuruainen. Hän luovutti myös vuosittain menestyneelle urheilijalle jaettavan kultamitalin, joka on Turun Kultaseppä Oy:n toimitusjohtajan Heikki Hurskaisen Olympiavuonna 1952 perustama palkinto. Mitalin  tarkoituksena oli tukea, edistää ja etenkin innostaa urheilijoita uusiin saavutuksiin.

Tänä vuonna 60. kerran jaettavan mitalin sai MM-hopeaa ja EM-pronssia 2011 saavuttanut pudajärveläinen taekwondo-mestari Julia Pätsi. Lisäksi palkittiin Special Olympics -kesäkisoissa 3000m ja puolimaratonin kultaa voittanut Oulun Pyrinnön Kai Koljonen.

Messulavalla nähtiin monenlaista kiinnostavaa ohjelmaa. Taitojaan esitteli mm. Freestyle-jalkapalloilija Petri Knookala ja vauhdikkaan näytteen treenitunnista antoi Toimintasali Voimala Sanna Savolaisen johdolla. Lisää urheilullista menoa oli esillä Liikuntakeskus Hukan tarjoamissa Bodybalance- ja SH´bam näytösesityksissä. Tanssiseura Stepping Out:in lasten ja nuorten tanssiesityksiä nähtiin kahtena päivänä.

Maakunta Liikkeelle -hanke esittäytyi messuilla ja tarjosi vieraille ilmaisen kehonkoostumusmittauksen. OAMK:n fysioterapiaopiskelijoiden avustuksella tehtiin kolmella Inbody-laitteella yhteensä 740 testiä.

Messulavalla luennoi lauantaina lääkäri Pyry Suonsivu karppaamisesta ja d-vitamiinin tärkeydestä ruokavaliossa. Hieman vastakkaista näkökulmaa ravintoon ja syömiseen tarjosi Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry:n vs. aikuisliikuntapäällikkö ja ravintoneuvoja Kari Heljasvaara omassa puheenvuorossaan. Maksuttomia yleisöluentoja piti lisäksi mm. Kansanlääkintäseuran Pasi Ruusu. Hän esitteli ihmistä kokonaisuutena hoitavaa kalevalaista jäsenkorjausta, hoitoa joka käsittää kaikkiin liikeratoihin vaikuttavia anatomisia osa-alueita.

Lisää kuvia messuilta Picasa -verkkogalleriassa!

Kunnossa! -messujen järjestäjinä toimivat Pohjois-Suomen Erämessut sekä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry

Inbody-kehonkoostumusmittauspisteellä riitti kävijöitä jatkuvasti.
Vasemmalta: Eino Siuruainen, Kai Koljonen, Julia Pätsi ja Jussi Saarela
Freestyle-jalkapalloilija Petri Knookala
SkyDive Oulu ry:n laskuvarjohyppynäytös Ouluhallin pihalla
Pyry Suonsivu luennoi
PoPLi:n Kari Heljasvaaran ravintoluento
Toimintasali Voimalan näytöstreeni