Hankkeesta apua seuroille ja yhdistyksille työntekijän palkkaamiseen

2.3.2020

Seuroissa ja yhdistyksissä on monipuolisia työmahdollisuuksia, mutta monesti tekijä puuttuu. Työtä hyvässä seurassa -hanke auttaa työntekijän palkkaamisessa ja tarjoaa myös palveluita työntekijän työhyvinvoinnin, työkyvyn ja jatkotyöllistymismahdollisuuksien parantamiseksi.

Helmikuun alussa käynnistynyt Työtä hyvässä seurassa -hanke tuo yhteen työhakijat ja yhdistykset. Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu (PoPLi) ry:n kolmivuotinen hanke edistää työttömien, pitkäaikaistyöttömien sekä osatyökykyisten työllistymismahdollisuuksia liikunta- ja urheiluseuroissa sekä muissa yhdistyksissä. Hanke toimii Iissä, Muhoksella, Pudasjärvellä, Oulussa ja Vaalassa.

Hankkeessa madalletaan seurojen ja yhdistysten kynnystä työntekijän palkkaamiseen tarjoamalla tukea sekä työllistämisprosessiin että työnantajana toimimiseen. Projektivastaava Eeva-Leena Ylimäki kertoo, että seuroilla on mahdollisuus jopa 100 % palkkatukeen. TE-toimisto päättää palkkatuesta tapauskohtaisesti.

”Tämän helpommaksi työntekijän saaminen seuraan ei tule. Hanke kouluttaa työntekijät, auttaa seuroja byrokratiassa sekä opastaa työnohjauksessa ja työnantajan roolissa”, Ylimäki tiivistää.

Hankkeeseen osallistuvien työttömien työhyvinvoinnin ja työkyvyn edellytykset paranevat yksilöllisen elintapaohjauksen myötä. PoPLi tarjoaa heille myös perehdytystä yhdistystoimintaan ja valmennusta työelämätaitoihin.

Työtehtävät määräytyvät työntekijän osaamisen ja työnantajan tarpeiden pohjalta. Ylimäki toteaa, että seuroissa ja yhdistyksissä tarvitaan monenlaisia tekijöitä aina liikunnan ohjaajista ja toimistotyöntekijöistä kahvilatyöntekijöihin ja viestinnän osaajiin.

”Seurojen ja yhdistysten kannattaa miettiä mahdollisia työtehtäviä ja kartoittaa myös yhteistyömahdollisuuksia muiden seurojen kanssa työntekijän palkkaamiseksi. Kun työtehtävät ovat selvillä, voimme auttaa työntekijän etsimisessä”, Ylimäki kertoo.

ESR-rahoitteisen Työtä hyvässä seurassa -hankkeen toteutusaika on 1.2.2020–31.1.2023.

Lue lisää hankkeen verkkosivuilta!