Uusi liikuntatapahtuma laittaa Ainot ja Reinot liikkeelle

23.9.2019

Ainot & Reinot liikkeelle -tapahtuma järjestetään Ouluhallissa 3.10.2019 klo 10–14. Senioreille suunnatussa maksuttomassa tapahtumassa on tarjolla hyvinvointimittauksia, lajikokeiluja sekä tietoiskuja. Tähtivieraaksi saapuu Juha Mieto ja iltapäivän päätteeksi on päivätanssit.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry ja Oulun kaupungin liikuntapalvelut järjestävät Ouluhallissa uuden, eläkeikäisille suunnatun liikuntatapahtuman Ainot & Reinot liikkeelle.
 
Oulun kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys kertoo, että tapahtuma kokoaa yhteen erilaisia toimijoita ikääntyneiden liikunnan saralta.
”Esimerkiksi Oulun kaupungin liikuntapalveluiden osalta asiantuntijat ovat kertomassa Seniorikortista sekä KunnonLähde -toiminnasta. Tapahtumassa pääsee halutessaan kokeilemaan eri lajeja, kysymään asiantuntijoilta liikuntaan liittyvistä asioista, ja onpa tiedossa päivätanssitkin”, Epäilys vinkkaa.
 
Tapahtuman ohjelmassa on muun muassa maksuttomia verenpaine- ja kehonkoostumusmittauksia, tietoiskuja terveydestä ja hyvinvoinnista sekä useita toiminnallisia pisteitä, joilla voi kokeilla esimerkiksi bocciaa, golfia ja sauvakävelyä ohjatusti.
 
Tilaisuuden tähtivieraana on Kurikan karpaasi Juha Mieto, joka kertoo omasta liikkumisestaan ja jututtaa tapahtumavieraita. Iltapäivällä klo 13–14 ohjelmassa on päivätanssit soitinyhtye Segnosten tahdissa.  
 
Aluejohtaja Esko Hassinen Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:stä sanoo, että idea tapahtumaan saatiin Mikkelistä.
 
”Etelä-Savon Liikunta ry on järjestänyt vastaavan tapahtuman useampana vuonna ja se on ollut erittäin pidetty. Hienoa, että saimme tapahtuman nyt myös Ouluun liikuttamaan ihmisiä”, Hassinen toteaa.
 
Ainot & Reinot liikkeelle Ouluhallissa toteutetaan yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen, järjestöjen ja liikunta- ja hyvinvointiyritysten kanssa. Ouluhallin kahvio on auki koko tapahtuman ajan.
 
Tapahtumassa mukana: Eläkeläisjärjestöt, Oulun Seudun Muistiyhdistys ry, Oulun Sydänyhdistys ry, SPR Oulun osasto, Caritas, Oulun palvelusäätiö, OAMK fysioterapiaopiskelijat, Vuolle Setlementti, Oulun Golf, Virpiniemi Golf, Oulun Naisvoimistelijat, Oulun joukkoliikenne/ Sykkelit, HealthEx Terveyskuntosali, Ikäihmisten olohuone/ Oulun Eläkkeensaajat ry, DSC Oulu ry, ODL vapaaehtoistoiminta, Oulun kaupungin yhteisötoiminta, Liikuntakeskus Beauty Center, Lions, Nallikari Oy.