Harrastusviikolla kokeillaan uutta

23.8.2019

Valtakunnallinen harrastusviikko 26.8.-1.9. tuo harrastukset lähelle kouluarkea. Oululainen Hintan koulu haluaa tarjota viikon aikana oppilailleen mahdollisuuden kokeilla harrastuksia, joihin he eivät välttämättä muuten pääsisi tutustumaan.

Valtakunnallisen harrastusviikon aikana koululaiset pääsevät tutustumaan paikkakunnan harrastusmahdollisuuksiin omalla koulullaan. Jokainen koulu voi toteuttaa harrastusviikon haluamallaan tavalla ja kutsua myös harrastusjärjestöjä mukaan tapahtumiin.

Oulussa Hintan koulussa on valittu harrastusviikolle Sports-teema. Luokanopettaja Marjo Vallo kertoo, että koululle on tulossa eri urheiluseuroja esittelemään lajiaan ja kertomaan toiminnastaan.

”Oppilailla on mahdollisuus valita itse, mihin liikuntaharrastuksiin he haluavat tutustua ja oppilaat pääsevät myös yhdessä kokeilemaan eri seurojen lajeja. Lajeina mukana on muun muassa kilpatanssi, pesäpallo, voimistelu ja miekkailu.”

Oppilaat ovat osallistuneet harrastusviikon suunnitteluun ja kaikki halukkaat ovat saaneet myös suunnitella pienen esitystuokion omasta harrastuksestaan, josta pääsevät kertomaan muille oppilaille välituntien aikana.

Positiivisia kokemuksia viime vuodesta
 
Valtakunnallinen harrastusviikko järjestetään nyt toista kertaa. Hintan koulu oli mukana viime vuonnakin ja kokemukset ovat olleet positiivia.
 
”Harrastusviikko tuo mukavaa lisää perinteiseen kouluviikkoon ja oppilailla on mahdollisuus kokeilla harrastuksia, joihin he eivät välttämättä muuten pääsisi tutustumaan”, Vallo toteaa.
 
Erityisen iloinen hän on siitä, että koulu voi tehdä yhteistyötä lähiseurojen kanssa ja tarjota oppilaille mahdollisuuden löytää itselleen uuden harrastuksen.
 
”Kannattaa rohkeasti lähteä ottamaan yhteyttä lähiseuroihin ja järjestää mukava ja toiminnallinen viikko eri seurojen ja lajien parissa”, Vallo kannustaa.
 
 
Lisää harrastusviikosta Olympiakomitean verkkosivuilla.
Kuva: Tero Takalo-Eskola