Limingan liikuntaresepti- ja neuvonta

14.3.2017

Liminka on ottanut käyttöönsä liikuntareseptin- ja neuvonnan. Lue lisää mitä kaikkea Limingassa tehdään!

Liikuntaresepti ja -neuvonta -hankkeessa aktivoidaan terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia liminkalaisia sekä kannustetaan kohti terveellisempää elämää. Hankkeella
pyritään laskemaan Limingan sairastavuus- ja kansantauti-indeksejä, jotka nykyisellään ovat yli kansallisten keskiarvojen.

Liikuntareseptillä kohti terveellistä elämäntapaa

Liikuntaresepti on tulostettava resepti , johon merkitään asiakkaan sen hetkisen liikunnan määrä, yksinkertainen liikuntaohje ja jatkotoimenpiteet. Liikuntaneuvonnassa liikuntaohjelmia tarkennetaan ja asiakkaalle voidaan antaa esitteitä sekä myös treeniohjelmia ja mittauksia, joita käytetään seurannan mittareina. Liikuntaresepti ja -neuvonta ovat asiakkaille maksuttomia.

Mitä on saatu aikaan?

• Liikuntareseptejä kirjoitettu 130 kpl. Liikuntaneuvontaa annettu 120 asiakkaalle (vuonna 2016).

• Kuuden kuukauden liikuntaneuvontaprosessin läpikäyneistä 89 % koki neuvonnan itselleen tärkeäksi. Seurannassa mukanaolevista noin 70 % on pudottanut painoaan sekä onnistunut kaventamaan vyötärönympärystään.

• Liminkaan on perustettu hankkeen aikana kaksi aikuisille suunnattua ulkoliikuntalaitepuistoa.

• Limingan kirjaston yhteydessä on liikuntavälinelainaamo. Lainaus tapahtuu kirjastokortilla. Valikoimasta löytyy mm. fatbikeja, kahvakuulia, nilkka- ja rannepainoja ja askelmittareita.

• Kuusi liikuntavideota, jotka löytyvät YouTubesta nimellä Liikkuva Liminka.

• Painonhallintaryhmissä ja liikuntaneuvonnassa on otettu käyttöön erilaisia hyvinvointi sovelluksia.

• Urheiluseurafoorumitoiminta on vakiinnutettu osaksi kunnan toimintaa.

Mitä seuraavaksi?

Seuraavaksi hankkeen tavoitteena on juurruttaa liikuntaresepti- ja neuvontakäytännöt terveyskeskuksen pysyviksi toiminnoiksi sekä kehittää verkostoyhteistyötä esim. kolmannen sektorin kanssa eteenpäin.

Lisäätietoa osoitteessa:

www.liminka.fi

Hanke on saanut rahoituksen Pohjois-Suomen Aluehallintovirastolta vuosille 2015—2017. Hanke tekee yhteistyötä Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelman, Oulun yliopistollisen sairaalan, Oulun Diakonissalaitoksen, Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n sekä paikallisten urheiluseurojen kanssa.