Liikkujan apteekki - koulutukset syksyllä 2023

24.7.2023

Liikunnan aluejärjestöt toteuttavat apteekkihenkilökunnalle koulutuspäiviä Teams-koulutuksina. Koulutukset ovat apteekkien ja apteekkien henkilöstön tarpeisiin räätälöityjä monipuolisia terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan koulutuksia, joilla rohkaistaan ottamaan liikunta puheeksi lääkehoidon tueksi. Koulutusten tavoitteena on tarjota osallistujille käytännönläheisiä työvälineitä apteekkityöhön.

Liikunta osana arkea – koulutuksessa pureudutaan Liikkujan Apteekki -konseptin hyödyntämiseen apteekissa, liikunnan puheeksi ottamiseen, liikkujatyyppeihin sekä asiakkaan motivointiin. Koulutus lisää osallistujien valmiuksia terveellisten elintapojen edistämiseen ja avaa terveyttä edistävän liikunnan termistöä, taustatekijöitä ja suosituksia aikuisille. Vuorovaikutuksellinen ja käytännönläheinen koulutus sisältää myös kevyttä taukoliikuntaa. 

Liikuntaa lääkkeeksi - koulutuksessa osallistuja saa eväitä liikuntaneuvonnan ja terveysliikunnan edistämiseen lääkehoidon tukena. Koulutuksessa käsitellään aktiivisen elämäntavan ja liikunnan merkitystä yleisimpien kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa lääkehoidon tukena. Tarkemmassa käsittelyssä ovat sepelvaltimotauti, eteisvärinä, astma, keuhkoahtaumatauti, 2-tyypin diabetes ja aivoverenkiertohäiriöt. Lisäksi koulutuksessa verkostoidutaan ja kuullaan muiden apteekkien hyviä malleja ja toimivia käytäntöjä.

Liikkujan apteekki – koulutukset, syksy 2023

Liikunta osana arkea
Pe 22.9.2023 ESITE ja ILMOITTAUTUMINEN

Liikuntaa lääkkeeksi

Pe 10.11.2023 ESITE ja ILMOITTAUTUMINEN

 

Lisätietoja Liikkujan apteekki - toiminnasta liikkujanapteekit.fi – sivustolla, jossa on niin apteekkien asiakkaille kuin apteekkien henkilökunnalle suunnattua sisältöä. Osa apteekeille suunnatusta sisällöstä on salasanasuojattua ja ainoastaan Liikkujan Apteekkien saatavilla.