Hankkeen kuulumisia

Nuoria pelaamassa pallopelejä kaukalossa kesällä Alpuassa.
Alpuassa järjestettiin pallopeli-ilta kesällä. FC Raahe oli mukana järjestämässä peli-iltaa.

Hanke liikuttaa jo - mukaan mahtuu vielä!

4.9.2022


Keväällä alkanut PoPLin Nuorille toimintaa kylille -hanke on edennyt kesän aikana jo käytännön tasolle. Hankkeeseen kuuluville kylille on päästy järjestämään liikunnallista toimintaa.

”Nuoria on kuunneltu liikunnallisen toiminnan järjestämisessä. He ovat toivoneet muun muassa pallopelejä skeittaamista ja frisbeegolfia. Maastopyöräily, kuntosali ja kamppailulajitkin on mainittu ideointityöpajoissa”, kertoo hankekoordinaattori Oona Kylmälä.

Hanke toimii valituissa kylissä, jotka ovat Alpua, Luohua, Parhalahti, Murto ja Lumijoki. Ne ovat sopivasti eri puolilta hankealuetta, joka käsittää Nousevan Rannikkoseudun Leader-alueen. Kaikissa on jo pidetty toiminnan aloituspalaveri ja osalle kylistä on ehditty jo toteuttaa toimintaa.


Pallopelejä, frisbeegolfia...

Alpuassa järjestettiin pallopeli-ilta yhteistyössä FC Raahen kanssa ja Murrossa oli Oulun Jousimiesten järjestämää jousiammuntakokeilua pyöräilytapahtuman yhteydessä. Parhalahdella oli frisbeegolfin opastusta ja paikalliselle kyläyhdistykselle tilattiin hankkeen toimintarahalla kaksi frisbeegolfkoria. Jokaiselle kylälle on varattu 1000 euroa toimintarahaa.

Vastaavan kaltaista toimintaa on tulossa muillekin kylille.

”Tarkoitus on jaotella tapahtumia sopivasti eri vuodenaikoihin, jotta nuorilla on mahdollisuus tutustua moniin erilaisiin lajeihin,”

Mukaan mahtuu lisää seuroja ja yhdistyksiä, jotka voisivat lähteä järjestämään liikunnallista toimintaa hankkeen kylillä. Yhteistyö voi olla vaikkapa yksittäisten lajikokeilujen järjestämistä. Niiden kautta seurat ja yhdistykset voivat saada uusia jäseniä tai ohjaajia.

”Jos seuroilla ja yhdistyksillä on ideoita tai tarpeita koulutuksiin, niitä otetaan vastaan,” Oona lupaa.

Toiminta voi olla myös esimerkiksi uusien ohjaajien kouluttamista nuorista.

Nuorille toimintaa kylille -hankkeen tavoitteet

  • Hankkeen tavoitteena on edistää nuorten hyvinvointia parantamalla liikunnallisia harrastusmahdollisuuksia kylillä, joilla harrastustoimintaa on vähemmän,
  • Lisätä nuorten osallisuutta harrastustoiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa sekä saada nuoria toimijoita mukaan yhdistysten toimintaan
  • Tarjota yhdistyksille tukea nuorten tarpeista lähtevän matalan kynnyksen harrastustoiminnan kehittämiseen