Muista hyvinvointisi!


Maakunnallinen Muista hyvinvointisi! -kiertue jalkautuu ympäri Pohjois-Pohjanmaata 17.-28.82020. Kiertueen avulla haluamme kannustaa kaiken ikäisiä terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan pariin. Kiertueen toteuttavat yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry, Oulun Seudun Muistiyhdistys ry, SPR sekä Yhdistyksistä hyvinvointia -hanke. 

Hyvinvointikiertueen aikana kuntalaiset pääsevät tekemään maksuttomia terveysmittauksia ja kuulemaan, miten arkeen voi helposti lisätä hyvinvointia sekä aivo- ja sydänterveyttä edistäviä asioita.

Kiertueen järjestelyissä otamme huomioon viranomaisten ohjeistuksen koronapandemiaan liittyen. Tulethan tapahtumiin vain terveenä. 

 

Kiertueen sisältö

 

Terveysmittaukset

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry tuo Muista hyvinvointisi! -kiertueelle kaksi InBody-laitetta. InBody -mittauksen avulla saadaan huomattavasti painoindeksiä tai rasvaprosenttia tarkempi kuva kehon koostumuksesta. Mittaus kestää muutaman minuutin ja se suoritetaan nousemalla paljain jaloin laitteen tasolle ja pitämällä kiinni mittauskahvoista. Mittaukseen kuuluu lisäksi henkilökohtainen palaute, jonka antaa koulutettu ammattilainen. Lisäksi mittauksesta saa itselleen kirjallisen raportin. Mittaus ja palautteen anto ovat tapahtuman kävijöille maksuttomia.

Lisäksi kiertueella on mahdollisuus puristusvoimamittaukseen ja verenpaineen mittaukseen. 


Muista hyvinvointisi -kampanja

Kiertueen kanssa yhtä aikaa käynnistyy Muista hyvinvointisi kampanja, jonka tarkoituksena on herätellä ihmisiä kiinnittämään huomiota omaan hyvinvointiinsa ja kannustaa lisäämään arkeen pieniä, hyvää tekeviä valintoja. 

Kampanjan aikana osallistuja kerää kolmen viikon ajan merkintöjä kampanjapassiin aina kun tekee hyvinvointinsa kannalta positiivisia valintoja arjessaan. Kampanjaan voi osallistua joko noutamalla kampanjapassin Muista hyvinvointisi! -tapahtumasta tai tulostamalla sen netistä ja palauttamalla sen ohjeiden mukaisesti. Vaihtoehtoisesti kampanjaan voi ottaa osaa myös julkaisemalla Facebookissa tai Instagramissa kuvan hastagilla #muistahyvinvointisi. Kuvan tulee ilmentää sitä, millä tavalla osallistuja lisää omaa arjen hyvinvointiaan. Kaikki, jotka ovat rekisteröineet suorituksensa joko passin palauttamalla tai valokuvan julkaisemalla, osallistuvat arvontaan, jossa on palkintona loistava repullinen hyvää tekeviä tuotteita.  


Buusti 360 -työhyvinvointikampanja

Kiertueella on mukana myös Buusti360 -työhyvinvointikampanja, jonka taustalla on tammikuussa aloittanut valtakunnallinen työpaikkaliikunnan verkosto. Tule siis hakemaan liikettä ja hyvinvointia työyhteisösi syksyyn! Jaamme Muista hyvinvointisi! -tapahtumissa tietoa syksyn aikana järjestettävästä laadukkaasta webinaarisarjasta (kts. esittely alla) ja lisäksi kaikki paikanpäälle saapuvat saavat ilmaisen 1 kk lisenssin Break Pro -taukoliikuntaohjelmaan yhden kuukauden ajaksi.
 

Aivoterveysonnenpyörä & muistiasiantuntijat

Oulun Seudun Muistiyhdistys ry ja Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi tuovat kiertueelle painavaa asiaa muistista, hyvinvoinnin merkityksestä aivoterveydelle sekä erilaisista muistipulmista. Kävijöitä herätellään pohtimaan omaa aivoterveyttään yhdistyksen kehittämän, paljon mielenkiintoa herättäneen aivoterveysonnenpyörän avulla. Muistiyhdistyksen asiantuntijoiden kanssa on mahdollista keskustella myös omaa mieltä vaivaavista muistiasioista. Joillakin paikkakunnilla on tavattavissa myös kuntien muistiasiantuntijoita. 


PoPLi 25 vuotta!

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry on ollut jo neljännesvuosisadan välittämässä tietoa ja tukemassa alueensa kuntia, liikunta-alan järjestöjä ja urheiluseuroja sekä järjestämässä liikuntatapahtumia, joihin osallistuminen ei edellytä tiettyyn lajiin tai seuraan sitoutumista. Muista hyvinvointisi! -kiertue on yksi PoPLin 25-vuotisjuhlavuoden tapahtumista. Tule tapaamaan meitä paikan päälle ja kertomaan, mitä liikunta ja hyvinvointi juuri sinulle merkitsevät! 


Yhdistyksistä hyvinvointia -hanke

Olemme tavattavissa kiertueen kaikissa tapahtumissa. Tule kuulemaan yhdistystoimijoille suunnatuista, maksuttomista koulutuksistamme!