Yhdistyksistä hyvinvointia -hanke kouluttaa!

 

Tarjoamme maksuttomia koulutuksia ja työpajoja kaikenlaisten yhdistysten tarpeisiin

 

Tulevia koulutuksia: 

 

Fasilitointi koulutus - Osallistamisen voima! 11.8.2020 klo 9.00-15.30 Oulussa (KOULUTUS TÄYNNÄ)

Koulutus tarjoaa työkaluja yhteistoiminnan ja  ryhmäprosessien suunnitteluun sekä toteuttamiseen. Päivän aikana opitaan taitoja osallistavaan johtamiseen, fasilitointiprosessien suunnitteluun ja eri fasilitointimenetelmiin erilaisissa tilanteissa.

Lisätiedot koulutusesitteessä ja ohjelmassa.  Koulutuksen osallistujamäärä on täynnä.

Koulutus toteutetaan PoPLin toimitiloissa (Sammonkatu 6, 90570 Oulu)

Kouluttajana toimii Annu Karkama, Mukamas Learning Design Oy.

 

Yhdistyksen hallitustyöskentelyn perusteet -koulutus 26.9.2020 klo 09.30-15.00 Muhoksella (+etäyhteys) 

Koulutuksessa opit tärkeitä perusasioita yhdistyksen hallitustyöskentelyyn liittyen. Opit mm. tärkeitä asioita hallituksen tehtävistä, kokouksista ja talousvastuusta.

Lisätiedot ja tarkempi sisältö koulutusesitteessä. Ilmoittaudu koulutukseen sivun alareunassa olevan ilmoittautumislomakkeen kautta 4.9. mennessä.

Voit jättää etukäteen koulutusaiheisiin liittyviä kysymyksiä kouluttajalle. Jätä kysymyksesi sähköpostilla (mikko.mannisto@popli.fi) 18.9. mennessä.

Koulutus toteutetaan Tähtiareenan luokkatilassa Muhoksella (Muhostie 5, 91500 Muhos). Kouluttaja: Tuula Hyystinmäki, Kansalaisfoorumi.

Koulutukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä (Teams). Ilmoita etäosallistumisesta ilmoittautumislomakkeella. Saat linkin etäkoulutukseen sähköpostiisi lähempänä koulutusta.

Päivän alustava aikataulu
klo 09.30-11.00 Hallituksen tehtävät
klo 11.30.13.00 Hallituksen kokoukset
klo 13.30-15.00 Hallituksen talousvastuu

 

Tapahtumajärjestämisen ABC -koulutus 3.10.2020 klo 12.00-15.30 (Kempele + etäyhteys)

Koulutuksessa läpikäydään tapahtuman järjestämisen periaatteet keskittyen erityisesti tapahtuman suunnitteluun, uusien tapahtumien ideointiin ja vetävään markkinointiin. Koulutuksessa opitaan niitä asioita, joilla saat tapahtuman onnistumaan.

Ilmoittaudu koulutukseen sivun alareunassa olevan ilmoittautumislomakkeen kautta 25.9. mennessä.

Koulutuspaikka Kempeleessä (tarkka paikka varmistuu myöhemmin). Kouluttaja: Minnaleena Ollanketo, Keliakialiitto.

Koulutukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä (Teams). Ilmoita etäosallistumisesta ilmoittautumislomakkeella. Saat linkin etäkoulutukseen sähköpostiisi lähempänä koulutusta.

 

Yhdistysten verotus -koulutus 7.10.2020 klo 17-19 Oulussa (+etäyhteys)

Koulutus tarjoaa tietoa yhdistysten tuloverotuksesta sekä arvonlisäverotuksesta. Kouluttajina toimivat verohallinnon asiantuntijat Riikka Mäkinen ja Riitta Soininen Itä-Suomen yritysverokeskuksesta. (koulutusesite)

Voit jättää etukäteen verotukseen liittyviä kysymyksiä, jotka toimitetaan kouluttajille. Jätä kysymyksesi 21.9.2020 mennessä sähköpostitse (mikko.mannisto@popli.fi).

Ilmoittaudu koulutukseen sivun alareunassa olevan ilmoittautumislomakkeen kautta 30.9. mennessä.

Koulutus toteutetaan PoPLin toimitiloissa (Sammonkatu 6 90570 Oulu)

Koulutukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä (Teams). Ilmoita etäosallistumisesta ilmoittautumislomakkeella. Saat linkin etäkoulutukseen sähköpostiisi lähempänä koulutusta.

 

Rekrytoi ja motivoi - koulutus parempaan vapaaehtoisjohtamiseen

Koulutuskokonaisuus koostuu kahdesta webinaarista, joihin voit osallistua erikseen tai molempiin. 

14.10. klo 18.00-19.30. OSA 1. REKRYTOI  - kokonaisuudessa perehdymme esimerkkien kautta siihen, miten saada uusia vapaaehtoisia. Miten laaditaan tehokas rekrytointi-ilmoitus ja mihin tehtävään edes kannattaa hakea vapaaehtoista? Osallistujana saat tehtäväpaketoinnin pohjan, jonka avulla voit paketoida oman yhdistyksesi vapaaehtoistehtäviä. Käymme läpi myös vastaanottamiseen ja perehdyttämiseen liittyvää tutkimustietoa kansainvälisistä vapaaehtoistoiminnan tutkimuksista.

4.11. klo 17.30-18.00. VÄLITEHTÄVÄN PURKU. Koulutusten välillä on välitehtävä tehtäväpaketoinnista. Osallistumalla saat palautetta paketoimastasi tehtävästä kouluttajalta ja vertaisiltasi. Tämä on sinulle, joka todella haluat oppia vapaaehtoisten rekrytointia!

4.11. klo 18.00-19.30. OSA 2. MOTIVOI - kokonaisuudessa keskitymme vapaaehtoisten motivaation ylläpitoon ja kasvattamiseen. Osio keskittyy jo toiminnassa oleviin vapaaehtoisiin. Miten voimme kasvattaa heidän motivaatiotaan? Miten ylläpitää jaksamista ja kiittää vapaaehtoisia? Perehdymme itseohjautuvuusteoriaan ja osallistujana pohdit, miten voit kasvattaa itseohjautuvuuden eri ulottuvuuksia oman yhdistyksen toiminnassa. Laadit myös itsellesi toimenpidesuunnitelman tulevaisuutta varten.

Kouluttaja: Emilia Osmala, yhteisöpedagogi (AMK) ja FM, järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Osana yhteistä ratkaisua Oy:sta.

Ilmoittaudu webinaareihin sivun alareunassa olevan ilmoittautumislomakkeen kautta 30.9. mennessä. Webinaarit toteutetaan helppokäyttöisellä Teams-etäyhteydellä. Saat tarkemmat ohjeet ja linkin webinaareihin lähempänä ennen koulutusta.

Yhdistysten palvelumuotoilu -koulutus

• Koulutus tarjoaa uusia näkökulmia yhdistystoiminnan tarkasteluun ja kehittämistyöhön sekä tarjoaa toimijoiden käyttöön asiakaskeskeisen kehittämisen käytännön työkaluja kehittämistyön tueksi
• Koulutus on vuorovaikutteinen ja vertaistuellinen, koulutukseen sisältyy ryhmätyöskentelyä
• Koulutuksen käytyään osallistuja ymmärtää palvelumuotoilun perusperiaatteet ja rohkaistuu soveltamaan koulutuksessa opittuja palvelumuotoilun menetelmiä yhdistystoiminnan kehittämiseen

Koulutus koostuu kolmesta webinaarista, joihin voit osallistua kaikkiin tai tai tiettyyn osioon. Parhaan koulutusannin saat osallistumalla kaikkiin osioihin.

9.11. klo 17.00-19.00

OSA 1. Palvelumuotoilu - mitä se on?

Sukelletaan yhdessä palvelumuotoilun maailmaan ja tutkitaan mitä palvelumuotoilu on. Mitä tarkoitetaan asiakaskeskeisellä  kehittämisellä? Illan aikana on myös ryhmätyöskentelyosuus, jossa pääset keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia muiden osallistujien kanssa.

 

12.11. klo 17.00-19.30

OSA 2. Asiakasymmärrys on palvelumuotoilun peruskallio

Miten asiakasymmärrystä voi kartuttaa ja miksi se on niin tärkeää yhdistyksissä ja järjestöissä? Toisen kurssi-illan aikana tutustumme asiakasymmärryksen keräämiseen ja sen merkitykseen palvelumuotoiluprosessissa. Tutustumme muutamiin palvelumuotoilun menetelmiin ja kokeilemme niitä yhdessä.

 

16.11. klo 17.00-19.30

OSA 3. Palvelumuotoilu yhdistys- ja järjestötoiminnan kehittämisen apuna

Miten kurssilla opittua lähestymistapaa voisi hyödyntää omassa yhdistyksessä? Tutkimme yhdessä erilaisia esimerkkejä palvelumuotoilusta järjestöissä ja pohdimme millaisessa kehittämistyössä palvelumuotoilusta saadaan parhaat irti.

 

Kouluttaja: Saara Jäämies, Palvelumuotoilija (YAMK), fasilitaattori, järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.

 

Ilmoittaudu webinaareihin sivun alareunassa olevan ilmoittautumislomakkeen kautta 26.10. mennessä. Webinaarit toteutetaan helppokäyttöisellä Teams-etäyhteydellä. Saat tarkemmat ohjeet ja linkin webinaareihin lähempänä ennen koulutusta.

 

 

 

 

Ilmoittautumislomake Yhdistyksistä hyvinvointia -hankkeen koulutuksiin

*
*
*
*
*
*
*

PoPLin tietosuojaseloste

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.