Yhdistyksistä hyvinvointia -hanke kouluttaa!

 

Tarjoamme maksuttomia koulutuksia ja työpajoja kaikenlaisten yhdistysten tarpeisiin. Tulevat koulutukset ja kuvaukset niiden sisällöistä löydät alta. Tutustu tarjontaan ja tule mukaan!

 

Tulevia koulutuksia: 

 

Rekrytoi ja motivoi - koulutus parempaan vapaaehtoisjohtamiseen

Koulutuskokonaisuus koostuu kahdesta webinaarista, joihin voit osallistua erikseen tai molempiin. 

14.10. klo 18.00-19.30. OSA 1. REKRYTOI  - kokonaisuudessa perehdymme esimerkkien kautta siihen, miten saada uusia vapaaehtoisia. Miten laaditaan tehokas rekrytointi-ilmoitus ja mihin tehtävään edes kannattaa hakea vapaaehtoista? Osallistujana saat tehtäväpaketoinnin pohjan, jonka avulla voit paketoida oman yhdistyksesi vapaaehtoistehtäviä. Käymme läpi myös vastaanottamiseen ja perehdyttämiseen liittyvää tutkimustietoa kansainvälisistä vapaaehtoistoiminnan tutkimuksista.

4.11. klo 17.30-18.00. VÄLITEHTÄVÄN PURKU. Koulutusten välillä on välitehtävä tehtäväpaketoinnista. Osallistumalla saat palautetta paketoimastasi tehtävästä kouluttajalta ja vertaisiltasi. Tämä on sinulle, joka todella haluat oppia vapaaehtoisten rekrytointia!

4.11. klo 18.00-19.30. OSA 2. MOTIVOI - kokonaisuudessa keskitymme vapaaehtoisten motivaation ylläpitoon ja kasvattamiseen. Osio keskittyy jo toiminnassa oleviin vapaaehtoisiin. Miten voimme kasvattaa heidän motivaatiotaan? Miten ylläpitää jaksamista ja kiittää vapaaehtoisia? Perehdymme itseohjautuvuusteoriaan ja osallistujana pohdit, miten voit kasvattaa itseohjautuvuuden eri ulottuvuuksia oman yhdistyksen toiminnassa. Laadit myös itsellesi toimenpidesuunnitelman tulevaisuutta varten.

Kouluttaja: Emilia Osmala, yhteisöpedagogi (AMK) ja FM, järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Osana yhteistä ratkaisua Oy:sta.

Ilmoittautuminen 14.10. webinaariin on päättynyt. Voit vielä ilmoittautua 4.11. pidettävään webinaariin 30.10. asti tästä linkistä.

Webinaarit toteutetaan helppokäyttöisellä Teams-etäyhteydellä. Saat tarkemmat ohjeet ja linkin webinaareihin lähempänä ennen koulutusta.

Somen ABC yhdistystoimijoille -webinaari 27.10.2020 klo 17.30-20.00

Koulutuksessa opit sosiaalisen median perinteisten kanavien (Facebook, Instagram ja Whatsapp) käytön perusteet ja käyttömahdollisuudet yhdistystoiminnan näkökulmasta.

Koulutuksen sisältöä:
-Facebook: Miten käyttäjätili luodaan? Millaiset Facebook-sivut yhdistykselle kannattaa luoda? Kenelle annetaan käyttöoikeudet? Millaista sisältöä kannattaa julkaista? Miten some-julkaisuja seurataan ja miten yhdistys voi hyödyntää julkaisutyökaluja?
-Instagram: Tilin luonti, peruskäyttö, Instagram stories, hästägit
-Whatsapp: Käyttömahdollisuudet yhdistyksille, Ikärajat ja yksityisyys

Kouluttajana Mika Suonperä (aikuiskouluttaja), Pudasjärven kansalaisopisto.

Ilmoittaudu koulutukseen 23.10. mennessä tästä linkistä. (Ilmoittautumista jatkettu koulutuksen varmistuttua.)

Webinaari toteutetaan etäyhteydellä (Teams). Saat linkin webinaariin sähköpostiisi pian ilmoittautumisajan loputtua. 

Koulutus on maksuton.

Yhdistysten palvelumuotoilu -koulutus

• Koulutus tarjoaa uusia näkökulmia yhdistystoiminnan tarkasteluun ja kehittämistyöhön sekä tarjoaa toimijoiden käyttöön asiakaskeskeisen kehittämisen käytännön työkaluja kehittämistyön tueksi
• Koulutus on vuorovaikutteinen ja vertaistuellinen, koulutukseen sisältyy ryhmätyöskentelyä
• Koulutuksen käytyään osallistuja ymmärtää palvelumuotoilun perusperiaatteet ja rohkaistuu soveltamaan koulutuksessa opittuja palvelumuotoilun menetelmiä yhdistystoiminnan kehittämiseen

Koulutus koostuu kolmesta webinaarista, joihin voit osallistua kaikkiin tai tai tiettyyn osioon. Parhaan koulutusannin saat osallistumalla kaikkiin osioihin.

9.11. klo 17.00-19.00

OSA 1. Palvelumuotoilu - mitä se on?

Sukelletaan yhdessä palvelumuotoilun maailmaan ja tutkitaan mitä palvelumuotoilu on. Mitä tarkoitetaan asiakaskeskeisellä  kehittämisellä? Illan aikana on myös ryhmätyöskentelyosuus, jossa pääset keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia muiden osallistujien kanssa.

 

12.11. klo 17.00-19.30

OSA 2. Asiakasymmärrys on palvelumuotoilun peruskallio

Miten asiakasymmärrystä voi kartuttaa ja miksi se on niin tärkeää yhdistyksissä ja järjestöissä? Toisen kurssi-illan aikana tutustumme asiakasymmärryksen keräämiseen ja sen merkitykseen palvelumuotoiluprosessissa. Tutustumme muutamiin palvelumuotoilun menetelmiin ja kokeilemme niitä yhdessä.

 

16.11. klo 17.00-19.30

OSA 3. Palvelumuotoilu yhdistys- ja järjestötoiminnan kehittämisen apuna

Miten kurssilla opittua lähestymistapaa voisi hyödyntää omassa yhdistyksessä? Tutkimme yhdessä erilaisia esimerkkejä palvelumuotoilusta järjestöissä ja pohdimme millaisessa kehittämistyössä palvelumuotoilusta saadaan parhaat irti.

 

Kouluttaja: Saara Jäämies, Palvelumuotoilija (YAMK), fasilitaattori, järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.

 

Ilmoittaudu webinaareihin 2.11. mennessä tästä linkistä. (Ilmoittautumista jatkettu koulutuksen varmistuttua)

 

Webinaarit toteutetaan helppokäyttöisellä Teams-etäyhteydellä. Saat tarkemmat ohjeet ja linkin webinaareihin lähempänä ennen koulutusta.

 

Koulutus on maksuton.

 

Yhdistyksen palo- ja pelastusturvallisuus -webinaari 19.11 klo 17.00-19.00


Koulutuksen sisältö: 

-yhdistyksen kiinteistöjen turvallisuus

-yleisötapahtumien pelastus- ja turvallisuussuunnittelu

-mitä laki edellyttää yhdistyksiltä liittyen paloturvallisuuteen ja yleisötilaisuuksien turvallisuuteen
-tarvittavat asiakirjat ja -suunnitelmat (pelastussuunnitelma, turvallisuussuunnitelma)

 
Kouluttaja:Janne Mattila, palotarkastaja, Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitos.

Ilmoittaudu koulutukseen 13.11. mennessä tästä linkistä.

 

Webinaari toteutetaan etäyhteydellä (Teams). Saat linkin webinaariin sähköpostiisi pian ilmoittautumisajan loputtua. 

Koulutus on maksuton.
 

Suomi.fi-valtuutus yhdistyksen käyttöön -webinaari 30.11. klo 18.00-19.30

Webinaarissa selvitetään suomi.fi valtuuksien käyttöönoton vaiheet yhdistyksissä ja käytännön toimenpiteet asian hoitamiseksi.
 

Yhdistysten viranomaisasioinnit siirtyvät käytettäviksi suomi.fi -tunnistautumisen avulla. Samalla katso -tunnisteet poistuvat käytöstä vuoden 2020 lopussa. 
 

Yhdistyksen siirtyminen suomi.fi -tunnistautumiseen on kuitenkin jokseenkin monimutkainen prosessi. Ensin yhdistys valtuuttaa valtuuttajan, joka sitten jakaa valtuuksia.  Valtuuttajan valtuuttaminen voi olla työläs vaihe johtuen yhdistysten nimenkirjoitusäädöksistä.
 

Kouluttajana Hannu Ala-Sankola, toimialajohtaja Suomen Nuorisoseurat ry.

 

Ilmoittaudu koulutukseen 25.11. mennessä tästä linkistä.

Webinaari toteutetaan etäyhteydellä (Teams). Saat linkin webinaariin sähköpostiisi pian ilmoittautumisajan loputtua. 

Koulutus on maksuton.

 

Yhdistysviestinnän alkeet -webinaari 1.12.2020 klo 17.30-19.00

 

Miksi, miten ja kenelle yhdistyksen pitäisi viestiä? Kenen tehtävä se on? Entä miten päästä alkuun?
Jos painiskelet näiden kysymysten kanssa, tämä koulutus on sinua varten! Koulutuksessa käydään läpi asioita, jotka uuden yhdistysviestijän on hyvä tietää. Saat viestintään liittyviä tärppejä ja tietoa työkaluista, joiden avulla pääset varmasti vauhtiin.

Kouluttajana Heidi Similä, Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu.

Ilmoittaudu koulutukseen 26.11. mennessä tästä linkistä.

Webinaari toteutetaan etäyhteydellä (Teams). Saat linkin webinaariin sähköpostiisi pian ilmoittautumisajan loputtua. 

Koulutus on maksuton.