Ajankohtaista

Selvitimme yhdistyskartoituksella mm. yhdistysten kehitys- ja koulutustarpeita sekä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

 

18.6.2020

Yhdistyksistä hyvinvointia -hanke teki maalis-toukokuulla yhdistyksille suunnatun kartoituksen. Kyselyyn vastasi 251 vastaajaa 220:stä eri yhdistyksestä eri puolilta Pohjois-Pohjanmaata. Lue yhteenvetoa ja poimintoja kartoituksesta tästä.

 Yhdistyksistä hyvinvointia Pohjois-Pohjanmaalle!

 

6.3.2020

Hankkeeseen ovat tervetulleita mukaan PoPLin toiminta-alueella vaikuttavat järjestöt, yhdistykset ja yhteisöt niiden toimialasta riippumatta! Hanke tarjoaa yhdistyksille

  • maksuttomia yhdistysjohdon ja yhdistystoimijoiden koulutuksia, 
  • tukea yhdistyksen sisäiseen kehitystyöhön, 
  • tukea yhteistoimintojen hiomiseen muiden yhdistysten tai yhdistyksen ja kunnan välillä, 
  • tukea uudenlaisten toimintamallien ja palveluiden kehittämiseen sekä
  • tukea ja koulutuksia Pohjois-Pohjanmaan asukkaiden liikunnalisen elämäntavan edistämiseen vauvasta vaariin.

Hankkeen tavoitteena on tehdä yhdistyksistä entistä osaavampia ja houkuttelevampia yhteisöjä, edistää kuntien ja yhdistysten yhteistoimintoja sekä nostaa yhdistykset näkyvämpään rooliin paikallisina aktivoijina, yhteisöllisinä voimanpesinä ja maaseudun elinvoimaisuuden ylläpitäjinä. 

Haluatko mukaan? Ota meihin yhteyttä!

Hanke käyntiin kuntakierroksella

 

6.3.2020

Yhdistyksistä hyvinvointia -hankkeen toiminta-alue käsittää 22 hyvin erilaista ja eri kokoista kuntaa Pohjois-Pohjanmaalla. Hankkeen aluksi työntekijät Mikko Männistö ja Heidi Similä ovatkin kartoittaneet kuntien tilannetta ja odotuksia hankkeelle sekä kuntatoimijoiden näkemystä yhdistysten tilanteesta ja yhteistyöstä kuntien kanssa.  

Yhdistysten näkemyksiä, tarpeita ja odotuksia tullaan kartoittamaan maalis-huhtikuussa sähköisellä tarvekartoituksella ja tapaamalla toimijoita paikallisissa yhdistysilloissa. Jos sinulla kuitenkin on jo alustava idea yhteistyöstä, voit olla meihin yhteydessä vaikka heti.