Limingan Kiekko on 1982 perustettu jääkiekon erikoisseura, jossa on jäseniä 483. Seuralle myönnettiin Nuoren Suomen Sinetti vuonna 2002.

Toiminnan lähtökohtana on luoda lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa ja kehittyä pelaajana mahdollisimman pitkälle. Arvopohjan perustana on kaikkien pelaajien tasa-arvoinen kohtelu. Kaikissa juniorijoukkueissa pyritään tasapuoliseen kohteluun ja luodaan vanhemmille mahdollisuus vaikuttaa seuran tapaan toimia. Lisäksi joukkueille on annettu tehtäväksi puuttua jäsenten välisiin erimielisyyksiin myös muulloin kuin seuran omissa tilaisuuksissa.

Seuralla on yksi päätoiminen työntekijä, joka huolehtii liikuntapaikkojen hoidosta. Seuran hallinto sen sijaan toimii puhtaasti vapaaehtoisten voimin. Myös kaikki juniorivalmentajat, joukkueenjohtajat ja huoltajat ovat vapaaehtoistoimijoita. Seuralla on kirjalliset toimintaohjeet, joissa toimijoiden tehtävät ja toimenkuvat on selkeästi kirjattu.

Seurassa kehitetään vapaaehtoisten seuratoimijoiden osaamista lajiliittojen koulutuksien avulla, seuran sisäisillä koulutuksilla ja palavereilla jossa päästään jakamaan kokemuksia erilaisista toimintavaihtoehdoista.

Vapaaehtoisten työtä arvostetaan ja heidän panoksestaan muistetaan myös kiittää. Esimerkiksi kaikki valmentajat palkitaan vuosittain seuran päättäjäisissä. Myös vuoden parhaat palkitaan vuosittain.

Viikoittaisten harjoitusten lisäksi Limingan Kiekko järjestää valtakunnallista Leijonakiekkokoulua ja tarjoaa yleisöluisteluvuoroja yhdessä halliyhtiön kanssa. Vuosittaisiin tapahtumiin kuuluu myös kiekkoleiri sekä kunnan ja muiden lähialueen toimijoiden kanssa yhdessä järjestettävä Kunnon katsastus -tapahtuma.

Limingan Kiekko ry

•    jääkiekon erikoisseura Limingasta
•    Perustettu:1982
•    Jäsenmäärä: 438, sinettiseura vuodesta 2002
•    Puheenjohtaja: Pasi Äijälä
•    Lisätietoja seurasta: www.limingankiekko.net
 

Lokakuun kuukauden junioripelaaja on Limingan Kiekon F03 Red-joukkueen pelaaja Jere Myllyniemi
Maakunnallista Hyvä Seura Pohjola-palkintoa vastaanottamassa Limingan Kiekosta Ari Hiironen ja palkintoa luovuttamassa Pohjola -yhtiöiden aluejohtaja Heikki Palosaari.