On PoP Liikkua Kempeleessä

21.5.2014

On PoP Liikkua –tapahtumat ovat kevään osalta päätöksessään. Hailuodon, Kempeleen, Pattijoen, Raahen, Merijärven sekä Vihannin koululaiset ovat mukavan keväisen liikunnallisen toimintapäivänsä viettäneet. Kesälomien jälkeen syksyllä kiertue jatkaa useilla paikkakunnilla. Kempeleessä Kirkonkylän yhtenäiskoululla tapahtuma innosti koko koulun liikkeelle.

-Lapset ovat lähteneet todella innolla ja ennakkoluulottomasti mukaan toimintaan lajista riippumatta. Kiitosta on myös opettajilta ja muilta koulujen henkilökunnilta tullut paljon, tapahtumasta päävastuussa oleva PoPLin lasten ja nuorten liikunnan päällikkö Vive Ronkainen kertoo.

Kempeleen Kirkonkylän ja Santamäen alakoululaisten On PoP Liikkua –liikuntapäivää vietettiin 5.-6.5. Kirkonkylän yhtenäiskoulun maastoissa. Tapahtumassa lapset pääsivät tutustumaan erilaisiin liikuntapisteisiin kolmella eri alueella. Lukion montulla oli salibandy-, ryhmätehtävä- ja pelit ja leikit -pisteet, joissa sekä pelattiin että taituroitiin monissa eri tehtävissä.

Yläkoulun ja Kempelehallin välisellä alueella pelailtiin jalkapalloa ja frisbeegolfia. Lisäksi tämän alueen toimintoihin kuului Kempelehallin parkkipaikalla tapahtunut rekan veto. Kolmas toiminta-alue oli Kempelehallin sisällä, jossa pelailtiin Angry Birds –tarkkuusheittopeliä ja sisäcurlingia, tanssittiin tanssimatolla, ammuttiin infrapuna-aseella sekä taituroitiin soveltavan liikunnan välineillä; pyörätuoleilla ja vatsalaudoilla. Myös norsuntopsien kanssa pelailtiin ja taituroitiin sisäalueella.

Jokaisella tehtäväpisteellä lapsilla oli 20 minuuttia aikaa pelata ja touhuta. Opettajien ja ohjaajien mielestä tämä aika on riittävän pitkä että ehtii kokeilla ja pelata, mutta samalla myös riittävän lyhyt, jotta mielenkiinto jaksaa säilyä koko päivän ajan.

- Saahan tässä tosi säpäkkänä olla vaihtojen kanssa, mutta todella mahtavan ja monipuolisen liikuntapaketin oppilaat tässä saavat, hehkutti Kirkonkylän yhtenäiskoulun 1.A-luokan opettaja Kaisa Sillanpää.

Sillanpää kiitteli tapahtumaa mukavana ja onnistuneena. Erityisesti opettajaa miellytti toiminnan yhteisöllisyys.

-Kun yläkoululaiset ohjaavat ja alakoululaiset liikkuvat, tässä toteutuu ihanasti yhtenäiskoulun idea.

Yhteistyötä kiittelee myös Vive Ronkainen. Koulujen kanssa on käytännön järjestelyissä kaikki sujunut todella joustavasti ja etenkin yläkoululaisten panos ohjaajina on ollut merkittävä.

- Nuoret ovat saaneet ennen tapahtumaa koulutuksen ja he ovat kyllä hoitaneet omat pisteensä tapahtumissa hienosti. Monista nuorista on nähnyt myös huikean kehityksen ohjaajina tapahtumien aikana, Ronkainen kehuu.

Liikkumaan päässeet lapset nauttivat erilaisesta koulupäivästä. Kirkonkylän 4.B-luokkalaiset listasivat päivän päätteeksi parhaat toimintapisteet ja lähes jokainen piste sai kannatusta. Pyörätuolit, sähly, rekan veto ja norsuntopsit nousivat Joanna Laukkasen, Nelly Hintsalan, Jonna Ridelin, Miida Saukkosen, Vilma Hämeenniemen, Adeliina Gallénin, Annika Lehtosaaren, Miia Pitkäahon, Eetu Leinosen ja Totti Pahkalan suosikeiksi. Tylsimmiksi lapset kokivat tuulen vuoksi hankalan frisbeegolfin ja liian tavallisena koetun jalkapallon, mutta toisaalta ”ihan kivaa nekin oli”.

- Rekka me saatiin viidellä vetäjällä liikkeelle, nelosluokkalaiset ylpeilivät.

Rekan veto onkin yleensä jokaisella paikkakunnalla suosituimpien toimintojen joukossa. Niin lapset kuin aikuisetkin yllättyvät kuinka lähes kahdeksan tonnin painoinen rekka-auto lähtee liikkeelle ihmisvoimin.

Yksi tapahtuma nousi myös etenkin poikien mielessä päivän kohokohdaksi, vaikka varsinaisesti tapahtumapäivään sitä ei varsinaisesti ollut järjestetty. Kempelehallilla muissa merkeissä sattumalta asioineet jääkiekon MM-kisoihin valmistautuneet Pekka Rinne ja Atte Ohtamaa piiritettiin nopeasti nimikirjoituspyynnöin.

 

 Kuvia tapahtumasta täällä!

 

On PoP Liikkua on Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan oma liikuntakonsepti, jossa alakoululaisille tarjotaan erityinen liikunnallinen toimintapäivä. Päivän aikana liikunnasta tehdään kaikille lapsille riemukas ja mukava kokemus ilman kilpailua. Tarkoitus on tarjota jokaiselle jotakin, lajitaidoista riippumatta.

On PoP Liikkua –tapahtumiin osallistuu koko koulu. Tapahtumassa liikuntapaikoilla ohjaajina toimivat yläkoululaiset. Tapahtumaa varten yläkoululaisille on järjestetty etukäteen Järkkää tapahtuma –koulutus. PoPLi tarjoaa koulutukset sekä koko tapahtuman kunnille täysin ilmaiseksi. 

 

Lisätietoja: Lasten ja nuorten liikunnan päällikkö Vive Ronkainen, p. 040 720 7960, etunimi.sukunimi@popli.fi

On PoP Liikkua -tapahtumapäivää vietettiin toukokuun alussa Kempeleessä.