Vive Ronkainen tarttuu uuteen työhön innolla

21.5.2014

Pitkänhuiskea vaalea nainen toivottaa mikrofoniin hyvää huomenta monisatapäiselle alakoululaisjoukolle. ”Hyvää huomenta!”, kajahtaa kauniisti vastakaikuna. Nainen kertoo tulevansa Pohjois-Pohjanmaan Liikunnasta eli PoPLista ja käynnistymässä on On PoP Liikkua –toimintapäivä. Nopeasti käydään läpi toiminta-alueet ja –pisteet ja jaetaan oppilaat ohjaajien mukaan. Toiminta lähtee käyntiin ja nainen napsauttaa musiikin soimaan. On alkanut yksi Vive Ronkaisen tavallinen työpäivä.

Vive Ronkainen, 27, aloitti huhtikuussa PoPLin lasten ja nuorten liikunnan päällikkönä. On PoP Liikkua –tapahtumat ovat yksi osa Viven työtä. Ennen kuin toimintapäivää on edes pystytty käynnistämään, on pitänyt tehdä monta asiaa. Tapahtumien sopiminen koulujen kanssa, yläkoululaisten kouluttaminen tapahtuman ohjaajiksi, tapahtuma-alueen rakentaminen ja muutenkin kaikkien lankojen käsissä pitäminen ovat Viven työtä.

- Vaikka itse olen vasta aloittanut tämän työn, on ollut helppo hypätä hommaan mukaan. Työn käynnistämiseen olen saanut paljon apua ja tukea kokeneilta työkavereilta, Vive kiittelee.

Liikuntatapahtumien lisäksi Viven työpäivät tulevat täyttymään erilaisista koulutuksista ja yhteistyöstä eri sidosryhmien, urheiluseurojen ja yhteistyökumppanien kanssa. Liikkuva koulu –ohjelma on myös iso osa Viven työtä.

- Keskeisintä työssäni on kehittää lasten ja nuorten liikuntaa koko Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella.

Pohjan työssä onnistumiselleen Vive on saanut toki omasta liikunnallisesta elämäntavastaan, mutta myös koulutuksesta. Vive on kouluttautunut liikunnanohjaajaksi ammattikorkeakoulussa ja on pian myös virallisesti liikuntatieteiden maisteri.

- Papereita odotteleva maisteri, naurahtaa gradunsa jo tehnyt Vive.

Työkokemusta Vivellä on liikunnanohjaajana kuntokeskuksista, kansalaisopistoissa, oppilaitoksissa ja kaupungin liikuntapalveluissa sekä liikunnan ja terveystiedon opettajana peruskoulussa ja lukiossa.

Vihannista kotoisin oleva Vive asuu aviomiehensä ja vuoden ikäisen poikansa kanssa Oulussa. Itseään maakunnan tyttönä pitävä Vive piti itsestään selvänä paluuta Oulun seudulle Jyväskylän opiskeluaikojen jälkeen.

- Pohjois-Pohjanmaa on minun kotiseutuani ja siksi myös työ aluejärjestössä on juuri sopiva minulle. Ja koska olen itse pieneltä paikkakunnalta kotoisin, ymmärrän todella hyvin myös pienten paikkakuntien lähtökohtia liikunta-asioissa.

Vive odottaa innolla tulevia työhaasteita ja kohtaamisia ihmisten kanssa. Toiminta-alue on suuri ja työtä on paljon, mutta Viven mielestä juuri siinä on tämän työn mielenkiinto.

- Erilaisuus kaikkinensa, niin alueellisesti kuin ihan konkreettisesti esimerkiksi lasten ja nuorten liikunta-aktiivisuudessa, on innostava haaste. Erityisliikunta on myös lähellä sydäntäni. Tässä työssä on mahdollisuus tarjota liikuntaelämyksiä ja vaikuttaa isoon joukkoon pohjoispohjalaisia lapsia ja nuoria.

- Ottakaa rohkeasti yhteyttä kaikissa lasten ja nuorten liikuntaan liittyvissä asioissa. Yhteistyössä on voimaa, Vive vakuuttaa.

Vive Ronkainen aloitti PoPLin lasten ja nuorten liikunnan päällikkönä huhtikuussa.
Viven ensimmäinen On PoP Liikkua -päivä Hailuodossa.