Uusien tuulien aikaa

21.5.2014

Luettavanasi on Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan uusi Pohjoisesta Tuulee –verkkolehti. Uusi siinä mielessä, että se on tietysti juuri nyt julkaistu, mutta myös sisällöllisesti lehti kuulostanee vähän uudelta. Eskon puumerkkikin on tällä kertaa tehnyt tilaa tälle vähän erilaiselle pääkirjoitukselle. Pohjoiset tuulet puhaltavat tänä keväänä monelta suunnalta. Lämmin kevättuuli ottaa kirpeyttä Perämeren aalloista ja pientä maustetta tehtaan piipuista, mutta silti se jaksaa nostaa hymyn jokaisen huulille. Kesä on tulossa!

Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta ry (VAU) täyttää tänä vuonna viisi vuotta ja Paralympiakomitea 20 vuotta. Vammaisurheilua on siis näidenkin merkkipaalujen vuoksi syytä nostaa esille. Lehdestä voit lukea tulevan paralympiavoittajan Jussi Lotvosen tarinan nuoresta jääkiekkoilijasta paratriathlonistiksi.

PoPLin uuteen lasten ja nuorten liikunnan päällikköön Vive Ronkaiseen voit tutustua lehden jutussa. Uusia tuulia puhaltaa myös merkittävän seuratuen juuri saaneen Haukiputaan Pallon toiminnassa.

Monia tuulenpuuskia ja pyörteitäkin aiheuttaneet jääkiekon MM-kisat näkyivät jollain tapaa kevään On PoP Liikkua -tapahtumassa Kempeleessä. Luepa lehdestä miten!

Aikuisliikunnan puolella puhaltavat raikkaat kokeilemisen tuulet. Kokeilukulttuurista ja kuntovalmennuksesta voit lukea lisää lehdestämme.

Kevät on muutoksen aika niin luonnossa kuin liikuntasaralla. Kevään myötä liikuntakentästä puhkeavat uudet lajit kukkaan ja toiset lajit vetäytyvät ansaitulle tauolle. Kesän kohokohtia ovat varmasti monet lasten liikuntaleirit, joista suurimpana heti kesäkuun alussa lentopallon Power Cup Raahessa. Maailmanlaajuisesti merkittävin tapahtuma kesällä on jalkapallon MM-kisat Brasiliassa. Kalevan Kisat ja perinteinen Suomi-Ruotsi -maaottelu kuuluvat tietenkin suomalaisten kesään.

Yksi urheilun merkittävä aikakausi on tänä keväänä päättynyt. Jääkiekkolegenda Teemu Selänteen huikea ura on päättynyt. Kesällä 44 vuotta täyttävän Selänteen luistimiin ei ihan heti löydy täyttäjää, mutta miksi pitäisikään. Jokainen tehköön oman uransa, jättäköön omat piirtonsa jäähän. Oulun seutu on aina ollut vahva jääkiekkotähtien kasvattaja ja tulee sitä myös olemaan. Menestyvästä maakunnasta on ollut hyvä ponnistaa!

Pohjois-Pohjanmaalla on hyvä liikkua. Kesällä liikunnan suorituspaikat alkavat heti kotiovelta. Kaivetaan siis polkupyörät, rullaluistimet ja lenkkitossut esiin ja lähdetään ulos. Annetaan pohjoisen tuulen puhaltaa sieluun kaikki se hyväolo, mitä liikunta parhaimmillaan tuo. Liikunta on lääkettä ja kaikki me ollaan sairaita – liikunnankipeitä!

 

Tanja Gallén, Pohjoisesta Tuulee  -verkkolehden toimittaja

Palaute ja juttuvinkit: etunimi.sukunimi@popli.fi