PoPLin verkkolehden arkisto/Toukokuu2014

Vive Ronkainen tarttuu uuteen työhön innolla

Pitkänhuiskea vaalea nainen toivottaa mikrofoniin hyvää huomenta monisatapäiselle alakoululaisjoukolle. ”Hyvää huomenta!”, kajahtaa kauniisti vastakaikuna. Nainen kertoo tulevansa Pohjois-Pohjanmaan Liikunnasta eli PoPLista ja käynnistymässä on On PoP Liikkua –toimintapäivä. Nopeasti käydään läpi toiminta-alueet ja –pisteet ja jaetaan oppilaat ohjaajien mukaan. Toiminta lähtee käyntiin ja nainen napsauttaa musiikin soimaan. On alkanut yksi Vive Ronkaisen tavallinen työpäivä.

On PoP Liikkua Kempeleessä

On PoP Liikkua –tapahtumat ovat kevään osalta päätöksessään. Hailuodon, Kempeleen, Pattijoen, Raahen, Merijärven sekä Vihannin koululaiset ovat mukavan keväisen liikunnallisen toimintapäivänsä viettäneet. Kesälomien jälkeen syksyllä kiertue jatkaa useilla paikkakunnilla. Kempeleessä Kirkonkylän yhtenäiskoululla tapahtuma innosti koko koulun liikkeelle.

Kuntovalmentaja tukee työyhteisöä

Työyhteisöissä on alettu kiinnittämään entistä enemmän huomiota työntekijöiden työ- ja toimintakykyyn sekä fyysiseen kuntoon. PoPLi on ottanut asiantuntijan roolia työyhteisöjen liikunnan tukemisessa kuntovalmentajien avulla. He tekevät yhteistyötä erilaisten organisaatioiden kanssa heidän työntekijöidensä liikunnallisen elämäntavan tukemisessa.

PoPLi:n verkkolehti 2/2014

Uusien tuulien aikaa

Luettavanasi on Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan uusi Pohjoisesta Tuulee –verkkolehti. Uusi siinä mielessä, että se on tietysti juuri nyt julkaistu, mutta myös sisällöllisesti lehti kuulostanee vähän uudelta. Eskon puumerkkikin on tällä kertaa tehnyt tilaa tälle vähän erilaiselle pääkirjoitukselle. Pohjoiset tuulet puhaltavat tänä keväänä monelta suunnalta. Lämmin kevättuuli ottaa kirpeyttä Perämeren aalloista ja pientä maustetta tehtaan piipuista, mutta silti se jaksaa nostaa hymyn jokaisen huulille. Kesä on tulossa!

Jussi Lotvonen: Vammautuminen on lasten jälkeen parasta mitä minulle on tapahtunut

Reilu seitsemän vuotta sitten kohtalo kiepautti Jussi Lotvosen elämän uusille urille. Rutiiniluonteisen urheiluleikkauksen yhteydessä vasemmasta jalasta löytyi syöpä, joka osoittautui niin vakavaksi, että ainoa hoitokeino oli amputaatio. Urheilua rakastaneen nuoren miehen elämä pysähtyi – mutta vain hetkeksi. Nyt Jussi tähtää olympiavoittajaksi.

Haukiputaan Pallo ei sammaloidu

Kevään myötä liikuntakansan katse kääntyy vahvasti jalkapallokentille. Jalkapallokoulut ovat pääosin jo käynnissä ja Brasilian MM-kisojen huuma alkaa nousta. Maailman suosituin urheilulaji liikuttaa kaiken ikäisiä kaikkialla maailmassa. Haukiputaalla 4-7 –vuotiaat jalkapallokoululaiset ovat aloittaneet tutustumisen jalkapalloilun maailmaan toukokuun alussa. Muutenkin HauPassa on ryhdytty kehittämään toimintaa vahvalla otteella.

Kokeilukulttuurilla luodaan uutta

Parhaat ideat ja keksinnöt syntyvät usein yrityksen ja erehdyksen kautta. Onnistua voi vain kun ei pelkää epäonnistumisia. Kokeilukulttuuri kannustaa uusien ratkaisujen luomiseen ja haastaa suunnittelusta tekemiseen. Se mullistaa uuden luomisen kannustamalla käytännön tekemiseen jo konseptin raakilevaiheessa. Kokeiluilla voidaan vastata esiin nousseisiin ongelmiin myös prosessin aikana. Kokeilukulttuuri on uuden ajattelun kehittämistä tekemisen, onnistumisen ja epäonnistumisen kautta.