Tour de Kids -etappipyöräilyt on tänä kesänä ennätyslaaja lasten liikuttaja

21.5.2013

TdK:n yhdeksän osakilpailua tarjoavat uuden Oulun lapsille helpon tien kilpapyöräilyn maailmaan ja mukavia kokemuksia lapsen tasolla ja ehdoilla.

Tour de Kids on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Viime vuonna TdK koostui viidestä osakilpailusta, jotka keräsivät huiman määrän pikkupolkijoita. Yleisön pyynnöstä järjestetty sisähallipyöräily OuluhalliVelo kruunasi fillarikauden itsenäisyyspäivänä.

 

Tämän kesän osakilpailuihin järjestävä seura Oulu Triathlon & Cycling odottaa vieläkin enemmän ajajia ja hyvältä näyttää. Helatorstaina Lämsänjärvellä kävi vilske, kun 103 kuskia otti mittaa toisistaan, koleasta vesisateesta piittaamatta.

 

Yhteistyössä asukastupien ja seurakunnan kanssa

Idea Tour de Kidsiin syntyi OTC:n puheenjohtajan Pekka Hartikan mielessä viisi vuotta sitten. Pyörällä päästään -fillarikoulun tiimoille päätettiin yhdessä suuralueen asukastupien kanssa järjestää Lämsänjärven hiihtomajalla myös pyöräilytapahtuma.

 

Sittemmin mukaan on tullut myös muita asukastupia- ja yhdistyksiä sekä seurakuntia.

 

Hartikka pitää tärkeänä, että myös pienimmille lapsille järjestetään mukavaa puuhaa ja leikkimielistä kilpailua pyöräilyn parissa. Liikunnan hyötyjen lisäksi lapsen pyöränkäsittelytaito paranee ja ajopelin huolto tulee tutuksi. Kisailu opettaa myös liikennekulttuuria ja toisten huomioon ottamista.

 

-On tärkeää, että kaikki voivat osallistua. Lapsille pitää olla tarjolla myös ilmaisia tapahtumia, joihin on helppo osallistua eikä mukana olo vaadi kalliita erityisvarusteita, Hartikka toteaa.

 

-Urheilijan polulla lapsi ohjataan pienestä pitäen harrastamaan säännöllisesti urheilua, ja hänen osallistumistaan ja harrastustaan tuetaan kotona ja seuratyössä. TdK on yksi etappi pienen urheilijan polun alkupäässä. Yhtenä ajatuksena on myös jaksaminen kotona, päiväkodissa ja koulussa.

 

Seuran vuorolla voi kokeilla kilpapyöriä

Hartikka kertoo, että OTC:llä on pyöräpankissaan kolme erikokoista lasten maantieharjoituskilpapyörää, joita lapset voivat kokeilla.

 

-Jos omaa pyörää ei ole, saa seuran maantiepyöriä kokeilla seuran ratavuorolla Raatissa, missä se on turvallista. Näin saa tuntumaa siihen, mimmoinen peli niin sanottu kilpapyörä on.

 

TdK:hon voivat osallistua kaikki 2002 ja myöhemmin syntyneet lapset. Tapahtuma on ilmainen ja pyöräksi käy tavallinen lasten pyörä. Myös apurattaat ja potkupyörät ovat sallittuja nuorimmille kuskeille. Kypärä on pakollinen. Kilpaa ajettavat matkat ja sarjat määräytyvät iän mukaan.  Tytöille ja pojille on omat sarjansa.

 

Matkat vaihtelevat hieman osakilpailuittain, mutta ajatus on, että pienimmät lapset ajavat 200-300 metriä, hieman isommat 500-600 metriä ja vanhimmat noin kilometrin.

 

Tourissa palkitaan kaikki: ensimmäinen kulta-, toinen hopea- ja loput pronssimitaleilla.

 

Tour de Kids on tänä vuonna yksi Uuden Oulun juhlavuoden tapahtumista ja OTC on saanut tukea sen järjestämiseen Oulun kaupungilta. Lisäksi liikuntavirasto tukee vuosittain merkittävästi lasten pyöräilyä.

 

Tervetuloa mukaan kilpapyöräilyn maailmaan! Pyörä Suvala GP –Tour de Kids tarjoaa mukavia urheilukokemuksi.

 

Tulevat osakilpailut:

Heinäpää 18.5. kello 18,

Heinäpään urheilukeskus

 

Vesalankylä 23.5. kello 18,

Vesalan koulu

 

Puolivälinkangas 25.5. kello 14,

Paulaharjun koulu

 

Kaukovainio 30.5. kello 18,

Hiirosen urheilukeskus

 

Oulunsalo 6.6. kello 18,

Kirkonkylän koulu

 

Raatti 13.6 kello 18,

Raatin urheilustadion

 

Kaakkuri 20.6. kello 18,

Kaakkurin urheilukeskus

 

Lintulampi 27.6. kello 18,

Lintulan urheilukeskus