Terva-Lentis esittäytyy

21.5.2013

Terva-Lentis ry on perustettu 23.11.1994 ja merkitty yhdistysrekisteriin 25.6.1996 veteraanilentopalloilun erikoisseuraksi, joka toimii Oulussa. Jäseniä on tällä hetkellä noin 200. Pääosa jäsenistä on oululaisia, mutta jäseniksi voivat liittyä myös lähikuntien ja vähän kauempanakin kotipaikkaa pitävät veteraanit, koska joka paikkakunnalta ei löydy riittävästi saman ikäluokan harrastajia.

Terva-Lentiksen ensimmäisenä johtokunnan puheenjohtajana ja koko seuran perustamisen puuhamiehenä on ollut Ari Pietilä. Parin ensimmäisen vuoden aikana toimintaa käynnisteltiin, eikä ollut täyttä varmuutta, että saako tällainen toiminta kannatusta. Hyvin pian puuhamiehet huomasivat, että varatuille salivuoroille oli jopa tungosta, joten toiminta laajeni niin, että salivuoroja haettiin melkein viikon jokaiselle päivälle.

Tällä hetkellä salivuoroja on 9x1,5 h viikossa ja kerralla paikalla saattaa olla 4-5 joukkueellista pelaajia. Alkuvuosina jäseninä oli vain miehiä, mutta hiukan yli 10 vuoden ajan naisjoukkueet ovat kuuluneet vakiokalustoon.

Terva-Lentis on järjestänyt ja järjestää vuosittain kolme omaa turnausta, 2 yhteisikä- ja yhden kinkunsulatusturnauksen. Vastaavia veteraaneille tarkoitettuja lentopalloseuroja tuolloin oli ja on vieläkin Jyväskylässä, Rovaniemellä ja Tampereella. Näiden seurojen järjestämiin turnauksiin Terva-Lentis on osallistunut perustamisestaan lähtien. Joka kevät Oulussa pelataan Valkean kaupungin turnaus, johon osallistumme pelaajina ja osaltaan apuvoimana järjestelyihin. Tänä vuonna olemme mukana 13 joukkueen voimin.

Hyvin pian perustamisen jälkeen tulivat eteen osallistumiset veteraanien SM-turnauksiin. Viime vuosina joukkueita on ollut SM-tasolla mukana 5-7 ikäluokassa. Jokseenkin joka vuosi Terva-Lentis järjestää yhden tai ikäluokan SM-lopputurnauksen Oulussa. Tänä vuonna Oulussa pelattiin naisten ja miesten 55-vuotiaiden lopputurnaus.

SM-turnauksissa on melkein joka vuosi tullut jonkin värinen mitali jollekin ikäluokalle. Tänä vuonna koettiin ensimmäisen kerran sekin, että saatiin yksi kultamitali, sen pelasi miesten M80 joukkue. Tämä vuosi näyttäisi olevan tässä mielessä paras vuosi, koska M75, M65 ja M60 joukkueet ottivat hopeiset SM-mitalit.

Markku Lassila

Terva-Lentis ry

 

Toiminnastamme kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä nettisivujemme yhteydenottolomakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostia suoraan johtokunnan jäsenille.


Seuran kotisivut

SM80 kultajoukkue: Ari Pietilä, Risto Hurskainen, Paavo Kovala, Martti Mainio, Eilo Pyhältö, Pentti Uusi-Illikainen ja Aimo Pirnes.
SM75 hopeajoukkue: Seppo Kupila, Aimo Suominen, Reijo Väänänen, Pentti Aakko, Pentti Hämälä, Hannu Arola, Jafet Jauhiainen ja Pentti Kaustinen.
SM65 hopeajoukkue: Markku Lassila, Tapio Talsta, Esko Holappa, Paavo Remes, Veikko Keski-Rekilä, Olavi Korhonen, Jouko Siltavirta ja Jouko Alajoki.
SM60 hopeajoukkue: Seppo Järvinen, Risto Höglund, Erkki Pitkänen, Timo Impola, Eero Rönkkömäki, Jorma Määttälä, Hannu Korhonen ja Kari Tauriainen