Eskon puumerkki

21.5.2013

Voi sitä liikunnan riemua, mitä viime viikkoina olemme saaneet nähdä Oulun eri koulujen pihoilla ja kentillä! On PoP Liikkua -kiertue liikuttaa tuhansia lapsia nyt toukokuun aikana. Yli 30 koulun oppilaat ovat osallistuneet 16:een päivä- ja kuuteen iltatapahtumaan. Ilma ei aina ole ollut paras mahdollinen, mutta se ei ole lasten vauhtia hiljentänyt.

Eri lajikokeilut ja muut liikunnan toiminnot ovat nostaneet hien pintaan ja saaneet mielen iloiseksi. Tärkeänä apuna PoPLin väelle ovat olleet eri urheiluseurojen vapaaehtoiset, Oulun yliopiston Kasvatustieteen tiedekunnan ja Virpiniemen Liikuntaopiston liikuntaneuvojaopiskelijat sekä ennen kaikkea PoPLin ”Järkkää tapahtuma” -koulutuksella kouluttamat yläkoulujen vapaaehtoiset ohjaajat. Kiitos teille kaikille mukana olosta! Syksyllä käynnistämme toisen rupeaman Oulun juhlavuoden kunniaksi. Kaikki oululaiset alakoulujen lapset pääsevät tänä vuonna osallistumaan tapahtumaan.

Liikkuva koulu -ohjelma on nyt menossa toista vuotta. Odottelemme tällä hetkellä rahoittajien päätöstä alueelle uusista kouluista. Viime vuonna ohjelma alkoi Pohjois-Pohjanmaalla viidessä kunnassa ja 23 koulussa. Uskomme, että mukana olevien koulujen määrä lisääntyy selvästi, ehkä jopa kaksinkertaistuu. Liikkuva koulu -ohjelma on yksi PoPLin keskeisimmistä lasten ja nuorten toiminnoista nyt ja lähivuosina. Olemme paneutuneet siihen huolella, ja jatkamme samalla tasolla. Toiminnan tehokkuudesta kertonee yksistään jo se, että viime vuonna PoPLin toimialueella mentorikäyntejä kouluihin tehtiin enemmän kuin muualla Suomessa yhteensä!

PoPLin historian suurin hanke Maakunta Liikkeelle lähestyy loppuaan. Pillit laitetaan hankkeen osalta pussiin kesäkuussa. Jäljellä on vielä hankkeen loppuseminaari 28.5.2013 ja loppuraportti. Testaus- ja muuta ohjaustoimintaa tehdään tietenkin loppuun saakka. Hankkeen aikana (n. 2,5 vuotta) olemme kohdanneet liikunnan testauksen tai neuvonnan näkökulmasta 40 000 pohjoispohjalaista henkilöä. Ja se on aika paljon! Eikä tässä vielä kaikki – pääsääntöisesti kaikki ESR-rahoitteiset hankkeet päättyvät silloin, kun myös rahoitus päättyy. Mutta Maakunta Liikkeelle -hanke sai niin hyvän vastaanoton, että olemme päättäneet jatkaa sitä PoPLin omana toimintana. Kesäkuun alkupuolella starttaa PoPLin uusi liikuntahyökkäysvaunu eli liikuntaneuvonta-auto. Auton muutostyöt ja rakentaminen on loppusuoralla. Auto esitellään ensimmäisen kerran ja sen nimi julkaistaan 4.6.2013 Oulun torilla isossa SuomiMies-tapahtumassa. Sen jälkeen tämä liikunnan eri testausvälineillä varusteltu auto lähtee kiertämään maakuntaamme.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta on mukana myös kilpa- ja huppu-urheilun kehittämisessä. Olemme tehneet omat valintamme, joiden avulla autamme ja tuemme alueemme urheilijoiden menestystä. Valinnat ovat seuraavat: 1) valmentaja- ja ohjaajakoulutus (vok), 2) seurakehittäminen, 3) urheilijan polun ominaisuustestit, 4) liikuntavaikuttaminen, 5) valmentajakerho ja 6) maakunnallinen urheilugaala.

Hyvää kesää kaikille. Rentoudutaan ja levätään, mutta muistetaan myös liikkua!

Aluejohtaja Esko Hassinen