PoPLin verkkolehden arkisto/Toukokuu 2012

Taksimiehet testattavana Sampolan Pirssillä

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry ja Oulun aluetaksi toteuttivat huhtikuussa taksinkuljettajille suunnatun InBody-mittauksen kaupungin keskustan taksiasemalla. Tila soveltui hyvin testaamiseen, sillä Inbody-laitteisto ei vaadi suurta tilaa ja itse mittaaminen vie vain muutaman minuutin.

Kilot eivät pysy pyöräilijän kyydissä

Vettä vihmoo Vihannissa taivaan täydeltä. Sateen säikyttäminä kantatie 86:lla kulkevat vain kumipyöräiset ja Parkkilan Pasi. - Ei sade mitään haittaa. Työpäivän jälkeen on vain piristävää käydä pyöräilemässä pikku lenkki, Pasi topuuttelee ja laskeutuu alas pyöränsä selästä.

Näin koira nostaa kuntoasi - lue helpot käytännön ohjeet

Koiranomistajat liikkuvat enemmän ja he ovat terveempiä kuin koirattomat ihmiset. Koira voi olla motivaatiotekijä, joka saa SuomiMiehen lenkille satoi tai paistoi. Koiranomistajan kannattaa kuitenkin muistaa, että omalla karvakorvalla voi olla myös toisten liikuntaa estävä vaikutus.

PoPLi:n verkkolehti 2/2012

Eskon puumerkki

Kesäkuun 12. päivä on Eskon nimipäivä. Se on myös suomalaisten urheilujärjestöjen historiallinen päivä. Suomen Liikunta ja Urheilu, Nuori Suomi ja Kuntoliikuntaliitto päättävät silloin uuden urheilujärjestön perustamisesta ja oman järjestönsä alas ajamisesta.

Vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien kehittäminen

Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikkö myönsi paikallisen seuratoiminnan kehittämiseen miljoonan euron lisätuen. Oulun Luistinseura Ry (OLS) oli yksi näistä tukien saajista. Mutta miten tuki vaikuttaa OLS:n toimintaan?

Maakunta Liikkeelle -hankkeen kysely Pohjois-Pohjanmaan HYTE-työryhmille

Kyselyn tavoitteena oli saada perustietoa ryhmien toiminnasta sekä antaa ryhmien kokouksiin pohjaa toiminnan kehittämiseen ja keskustelun avaamiseen liikunnan näkökulmasta. Kyselyyn vastasi 72 alueiden työryhmien edustajaa. Hyvinvoinnin- ja terveyden edistämisen työryhmistä käytetään yleisesti nimitystä HYTE-työryhmä.

Monimessut Oulussa onnistuivat erinomaisesti

Ouluhallissa järjestettiin 4.-6.5.2012 uudentyyppiset Monimessut, jossa yhdistyivät Kunnossa!, kesäpiha ja Osaavat Kädet -messukokonaisuudet. Konsepti osoitti toimivuutensa, minkä vuoksi koemmekin, että tämän kaltaisilla messuilla on varmasti tulevaisuutta.

Seurafoorumi käynnistyi ja jatkuu Kuusamossa

Kuusamossa keskitytään yhdessä kaupungin liikuntatoimen, PoPLin ja urheiluseurojen kanssa seurafoorumikulttuurin luomiseen. Toiminnalle Kuusamossa ei ole ollut aiemmin vakiintunutta toimintamallia.

Uutta toimintaa välitunneille syksyn välituntikampanjasta!

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Nuori Suomi toteuttavat syksyllä 2012 kampanjan ala- ja yläkoululaisten välituntiliikunnan aktivoimiseksi. Vertaisohjaajat välituntien liikuttajina ja leikittäjinä lisäävät oppilaiden motivaatiota liikkumiseen. Nyt on mahtava mahdollisuus aktivoida oppilaat itse vaikuttamaan omiin liikkumisen mahdollisuuksiinsa!

PoPLi tiedottaa

Muutoksia kesän aukioloissa

Kesällä toimisto on kiinni heinäkuussa kaksi viikkoa, lisäksi noudatamme kesäaikaa aukioloissa.

PoPLi:n toimintaa 2012

PoPLi tarjoaa urheiluseuroille uuden tiedotuskanavan

Palstan avulla seurat voivat tiedottaa erilaisista järjestämistään tapahtumista ja tilaisuuksista.

Tulevia tapahtumia

On PoP Liikkua liikuttaa!

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry toteuttaa On PoP Liikkua -viikon kaikissa toimialueensa kunnissa vuosina 2012-2014.