Golfia Kuusamossa

9.9.2014

Kuusamon uusi Petäjäkankaan golfkenttä on nyt ollut käytössä runsaat kaksi kuukautta ja saavuttanut suurta suosiota sekä Kuusamon omien pelaajien että ulkopaikkakuntalaisten keskuudessa. Kenttä avattiin tälle kaudelle 2.6. ja suoraan kesägreeneille, mikä on harvinaista näin pohjoisessa.

Kentällä on käynyt jo 115 (niitä on 134 kpl) eri suomalaisen golfkerhon jäseniä ja ulkomaalaisia 50 ainakin 8 eri maasta. Pelilähtöjen määrä on ylittänyt 6000. Määrän odotetaan kasvavan noin 10 000:een ruska-ajan ansiosta vielä ennen kentän sulkemista syys-lokakuun vaihteessa. Kaikki nämä tilastoluvut ovat erinomaisia saavutuksia uudelle kentälle, joka sijaitsee kaukana ruuhka-Suomesta. Kävijöiden määrä näkyy myös hotelliyöpymisten määrässä. Golffarihan viipyy tyypillisesti pitempään kuin yhden yön ja jättää siis rahaa myös muulla tavalla kuin golfaamalla. Kenttä onkin erinomainen lisä Kuusamon kesäajan vetonauloihin.

Kenttä on suunniteltu sopeutumaan hyvin Petäjälammen alueen vaihtelevaan maastoon, jossa kesäisin on myös lenkkeilyyn soveltuva pururata ja talvella valaistu hiihtolatu. Alueen palvelutarjontaan kuuluu myös frisbee-golf.

Kenttää, sen kuntoa ja pelattavuutta on laajalti kehuttu. Uusia green card–suorituksia (golfin ajokortti) on suoritettu jo lähes 70, mikä osoittaa kiinnostuksen suuruutta ja myös kentän tarvetta täydentämään Kuusamon kesäkauden harrastusmahdollisuuksia.

Kentällä on jo ehditty järjestää suunnistajien SM-kilpailut FIN 5-rastiviikon yhteydessä ja pohjoisen Suomen veteraanien ja senioreiden Lappi Cupin osakilpailu.

Vakiotapahtumia ovat viikoittaiset green card –kurssit (myös tilauksesta eri kohderyhmille), lady–illat torstaisin eri teemoihin keskittyen, nuorten eri tasoryhmien harjoitukset 1-2 kertaa viikossa ja senioreiden viikoittaiset keskiviikkokisailut. Kaikki nämä tilaisuudet keräävät kerrasta toiseen jopa useita kymmeniä innokkaita golfaajia. Varsinkin nuorille on tärkeätä, että kenttä sijaitsee keskustan välittämässä läheisyydessä ja on helposti saavutettavissa.

Toivotamme erilaiset koululais- ja työpaikkaryhmät tervetulleiksi kokemaan jotain uutta. Golf on jokaiselle ikään ja kuntoon katsomatta sopiva urheilu- ja liikuntamuoto. Koululaisryhmiä onkin syyskaudella tulossa lähes päivittäin.

Lauantaina 13.9. järjestetään kauden viimeinen suuri kilpailu, Ruska Scramble. Siihen on tulossa Kuusamon omien pelaajien lisäksi useita kymmeniä pelaajia mm. Oulun ja Kemin alueilta. Kilpailu on samalla Kuusamo Golf ry:n 25-vuotisjuhlakilpailu. Ruka Golf ry:n nimellä aloittanut yhdistys muutti nimeään viime talvena, kun vanha Rukalla sijainnut kenttä suljettiin ja kaikki toiminta siirtyi Kuusamon keskustan välittömään läheisyyteen. Samana päivänä vihitään virallisesti käyttöön ja nimetään uusi kahviorakennus, jossa toimii myös kenttätoimisto.

Tiedottaja
Jukka Tarjanne
tarjanne@nettilinja.fi
0405282819

Kuusamon golfyhteisön yhteyshenkilöt ovat:

 

Kuusamon Golf Oy         toimitusjohtaja Kyösti Salmirinne, 0500-283135,

kyösti.salmirinne@salmirinne.fi

Kuusamo Golf ry             puheenjohtaja Jukka-Pekka Tahkola, 050-3769619,

jukka-pekka.tahkola@kuusamogolf.fi 

Nuorisotoiminta               Inka Salmirinne, 040-5173665, inka.salmirinne@gmail.com 

Kilpailutoiminta                Hannu Virranniemi, 0400-686220, hannu.virranniemi@pölkky.fi 

Tiedotus                            Jukka Tarjanne, 040-5282819, tarjanne@nettilinja.fi

Kotisivut                            www.kuusamogolf.fi

Kotisivuilta löytyy runsaasti kuvia kentältä ja ne ovat vapaasti käytettävissä, lähde mainiten, julkisessa viestinnässä.           

Väylä 4, par 5, avaus. Kuva Kuusamogolf.fi
Tällaistakin voi tapahtua. Huomaa taustalla näkyvä kenttäalueen ikioma uimaranta.