PoPLi aloittaa urheilijoiden testauksen valmennuksen tukena Pohjois-Pohjanmaalla

4.9.2013

Lokakuussa 2013 aloitetaan urheilijoille suunnatut perusominaisuustestaukset yhteistyössä kuntien ja joidenkin lajiliittojen kanssa kanssa. Testauksia tarjotaan urheilijan motoristen perustaitojen mittaamiseksi (Saksalainen KTK-testi) 7- 14-vuotiaille. Lisäksi testataan nopeutta, voimantuottoa ja kestävyysominaisuuksia.

Tavoitteena on tarjota eri urheilulajien käyttämiä testikokonaisuuksia ja hyödyntää käytettävissä olevia eri lajien viitearvoja.

Testaustoiminnan keskeisenä ideana on, että urheilijan polulla voidaan saada aikaiseksi seurantaa eri perusominaisuuksien yksilöllisessä kehittymisessä mahdollistamalla testien toteuttaminen  vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Toimintaa varten on hankittu uutta testivälineistöä, joita voidaan käyttää eri liikuntapaikoilla ja erilaisissa olosuhteissa.

Toiminta tulee pääasiassa tapahtumaan urheilijan kotipaikkakunnalla.

Kuntien kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta testit ovat joko maksuttomia tai erittäin kohtuuhintaisia.

Testiasema liikkuu PoPLin toiminta-alueella joko Eikka- testiautossa tai testaajan mukana.

Yhteydenotot:
PoPLiin Juha Haajaselle: juha.haajanen@popli.fi tai 050-54 36 366

Syyskuussa aloiteuilla kuntakierroksilla käytiin urheiluseurojen kanssa testausmahdollisuuksia lävitse. Kuvassa Kuusamon nopeustesti- demo.
Taivalkoskella tutustuttiin myös kestävyyden testaamiseen ergometrin avulla.
Lajisovelluksena Pudasjärven Urheiijoiden C-juniorit kokeilivat lentopallon torjunta- ja iskulyönnin tehon ja korkeuden mittaamista.
Myös valmentaja testasi laitteistoa.