Oulun luistelukerho esittäytyy

4.9.2013

Oulun Luistelukerho ry (OLK) on vuonna 1949 perustettu oululainen taitoluistelun erikoisseura, joka kuuluu Suomen Taitoluisteluliittoon. Toiminta-ajatuksena on liikuntaharrastuksen, ensisijaisesti taitoluistelun edistäminen Oulun ja sen lähikuntien alueella.

Seurassa opetetaan taitoluistelutaitoja sekä ylläpidetään ja kehitetään lajikulttuuria. Seura toimii kilpaluistelun edistämiseksi kotimaisella ja kansainvälisellä tasolla yksin- ja muodostelmaluistelussa.

Seurassa korostetaan liikuntaharrastuksen kasvatuksellista ja hauskaa puolta. Lapsille, nuorille ja harrastajille tarjotaan iloisia elämyksiä taitoluistelun parissa. Arvot, joiden pohjalta seura toimii, ovat yksilön arvostaminen, liikunnan ilo ja yhteistyö. Tavoitteena on taata jokaiselle halukkaalle lapselle mahdollisuus oppia luistelun perustaidot ja mahdollisuus harrastaa luistelua joko harraste- tai kilparyhmissä.

Seurassa on hyvätasoinen luistelukoulu, jossa luodaan perusta kasvaa kehitysryhmien kautta joko kilpailevaksi yksin- tai muodostelmaluistelijaksi. Valmennusryhmissä ja joukkueissa on reilu urheiluhenki ja osaavat valmentajat. Lisäksi seurassa on harrasteryhmiä, joissa voi harrastaa taitoluistelua kilpailematta ja kehittyä oman tasonsa mukaisesti. Luistelijoiden valmennus on laadukasta ja vastuullista.

Yksinluistelijat kilpailevat ja harjoittelevat taito- ja ikätason mukaisissa sarjoissa ja ryhmissä. Yksinluisteluryhmiämme ovat tällä kaudella: Leppäkertut-ryhmä, Kehitysryhmä, Tintit p (pienet), Tintit i (isot), Minit p (pienet), Minit i (isot), kilparyhmät K2 ja K1 sekä aluekilparyhmä AK1.

Muodostelmaluisteluryhmiämme ovat: SM-juniorit Stella Polaris, SM-noviisit Aurora Borealis, minorit Tähtitytöt, kansalliset aikuiset Luna Borealis, kansalliset seniorit Corda Borealis, kansalliset noviisit Cometes Borealis ja kansalliset tulokkaat Minitähdet. Lisäksi seurassa toimii muodostelman tasoryhmä Timantit, jossa harjoitellaan perusluistelutaitoja ja muodostelmaluistelun alkeita.

Oulun Luistelukerho järjestää aktiivisesti omia kilpailuja. Tulevalla kaudella 2013-2014 seura järjestää mm. seuraavat kilpailut:

26.-27.10.2013 YL (yksinluistelu) kansallisten junioreiden ja senioreiden 1. valintakilpailu, Linnanmaan jäähalli

7.-8.12. 2013 Oulu Skate, kutsukilpailu YL (yksinluistelu) Linnanmaan jäähalli

25.-26.1.2014 ML (muodostelmaluistelu) kansalliset sarjat 2. kilpailu Oulun Energia-areena

Tervetuloa seuraamaan kilpailuja ja tutustumaan lajiin. Lisää tietoa seurasta ja sen toiminnasta löydät nettisivuiltamme  http://www.oulunluistelukerho.fi/sivu/fi/etusivu/

Niina Viippola

Oulun Luistelukerho ry

Seuran toiminnan kivijalka on laadukas taitoluistelukoulu, jossa tuetaan iloisen ja turvallisen ilmapiirin syntyä.
Muodostelmajoukkueilla on joka vuodelle uusi ohjelmateema. Viime kaudella Tähtityttöjen teema oli Merihevoset
Oulun Luistelukerhon perinteisessä kevätnäytöksessä esiintyvät kaikki seuran luistelijat. Viime keväänä luistelijat esittivät jääsadun Maailman ympäri 80 päivässä.