PoPLin verkkolehden arkisto/Syyskuu2013

Pohjois-Suomen Jääkiekkopäivät 2013

Tänä vuonna Jääkiekkopäivät järjestettiin Kalajoella. Ensimmäisenä päivänä, laadukkaiden luentojen jälkeen osallistujat suuntasivat jäähallille jossa JHT:n ja Oulun Kärppien muodostama joukkue pelasi näytösottelun Jussi Jokinen All Stars -joukkuetta vastaan. Gaalaillallinen tarjoiltiin Kalajoen Merisärkillä ja iltaa jatkettiin Popedan säestämänä.

On PoP Liikkua, oli sitten kevät tai syksy!

PoPLi:n väki on auringon avulla ladanneet akkujaan, allekirjoittanut eritoten beach volley kentillä. Elokuu on mennyt oppilasjakoja tehden ja uusia nuoria – ohjaajia kouluttaessa.

Oulun luistelukerho esittäytyy

Oulun Luistelukerho ry (OLK) on vuonna 1949 perustettu oululainen taitoluistelun erikoisseura, joka kuuluu Suomen Taitoluisteluliittoon. Toiminta-ajatuksena on liikuntaharrastuksen, ensisijaisesti taitoluistelun edistäminen Oulun ja sen lähikuntien alueella.

PoPLi:n verkkolehti 3/2013

Eskon puumerkki

Eräs viisas henkilö on jo aikoja sitten todennut: ”Kaikkien urheilusaavutusten taustalla on toimiva urheiluseura. Jos seura ei toimi, ei menestyjiäkään synny.” Toteamukseen on helppo yhtyä ja huomata, että se on edelleen ajankohtainen.

PoPLi aloittaa urheilijoiden testauksen valmennuksen tukena Pohjois-Pohjanmaalla

Lokakuussa 2013 aloitetaan urheilijoille suunnatut perusominaisuustestaukset yhteistyössä kuntien ja joidenkin lajiliittojen kanssa kanssa. Testauksia tarjotaan urheilijan motoristen perustaitojen mittaamiseksi (Saksalainen KTK-testi) 7- 14-vuotiaille. Lisäksi testataan nopeutta, voimantuottoa ja kestävyysominaisuuksia.

SuomiMies-bussin ensitaipaleet

Kesäkuussa 2013 käyttöönotettu Eikka-testiauto on kiertänyt syksyn aikana Pohjois-Pohjanmaalla. Ensimmäisellä kierroksella on päivisin testattu halukkaita SuomiMies-testiin tulijoita sekä iltaisin esitelty auton mukana kulkevia urheilijatestaukseen tarkoitettuja mittauslaitteita.

Kuntoliikuntabuumi jatkuu

Kuluneena kesänä erilaisissa kestävyysliikunnan tapahtumissa on tehty osallistujaennätyksiä. Monessa paikkaa on tullut jo rajat vastaan ja enempää osallistujia ei voida ottaa, jos tapahtumaa ei siirretä johonkin toiseen paikkaan.

Uusi Urheilun Unelma-Arpa tuo seuroille rahaa

Suomen suurimmat urheilun tavara-arpajaiset käynnistyvät vuoden 2013 lokakuussa. Uudella urheilun virallisella arpajaiskonseptilla on tavoitteena kerätä yli 2 miljoonaa euroa kaikkien lajien urheiluseuroille sekä lasten ja nuorten urheilun tukemiseen.