Northern Lightsin naisille SM-kultaa

6.6.2012

Lightsin voitto on sikäli historiallinen, että nyt kultamitalit matkasivat ensimmäistä kertaa Helsingin ulkopuolelle täyskontaktipelin historiassa. Seura ei ole tätä ennen saavuttanut mestaruutta aikuisten SM-sarjoissa 30-vuotisen historiansa aikana.

Lightsin naiset voittivat SM-kultaa Helsingissä kukistamalla GS Demonsin 12-35. Aiemmin voiton on vienyt aina joko GS Demons tai Helsinki Roosters.

Tehopelaajina häärivät Milla Riekki, Milla Haapala, joukkueeen kapteeni Laura Haapaniemi ja pelaajavalmentaja sekä toinen kapteeni Tea Törmänen.

-Olimme aikaisemmin sijoittuneet sijoille kolme ja neljä. Luulimme, ettemme ikinä voittaisi. Nyt tajusin kesken pelin, että tulemme voittamaan tämän. Se oli mahtavaa, kapteeni Haapaniemi hehkuttaa.

Pelaajavalmentaja Törmäsen mukaan voitto tuli Ouluun muun muassa taidokkaan valmentamisen ansiosta:
-Tänä vuonna valmentamaan tulleella Roope Parviaisella on erittäin pitkä kokemus naisten jenkkifutiksesta. Hänellä on auktoriteettia ja osaamista opettaa meille uusimpia juttuja. Uusia pelaajia on rekrytoitu ja myös vanhoja tauolla olleita pelaajia on saatu takaisin riveihin, Törmänen selventää.

Naisten joukkue lähtee tälle pelikaudelle vielä lokakuussa Helsingissä pelattavaan Suomi-Ruotsi maaotteluun, johon valmentautuminen on hyvässä vauhdissa.

-SM-kulta motivoi. Nyt olemme voittaneet ja tiedämme, että voimme voittaa toisenkin kerran, Haapaniemi toteaa.

Seuran kotisivut

Lähde: Maiju Teeriaho/ Oulu-lehti elokuu 2012