Maakunta Liikkeelle -hanke tekee osansa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten hyväksi

6.6.2012

Hanke toteuttaa jo toisen liikuntaryhmän yhteistyössä Oulun Nuorisoasiankeskuksen Etsivän nuorisotyön kanssa. Ryhmän kokoamisesta vastaa Etsivä nuorisotyö. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa arkipäivisin.

Viikkokalenteri koostuu tutustumisista eri liikuntamuotoihin seinäkiipeilystä aina frisbee-golfiin. Toimintaa ohjaavat Maakunta Liikkeelle -hankkeen projektipäällikkö Juha Laukka sekä Nuorisoasiankeskuksesta Janne Helttunen. Toiminnan kulut ilman palkkakuluja ovat yhteensä noin 500€. ”Mikäli yksikin nuori saa tästä sisältöä ja säännöllisyyttä elämäänsä, olemme onnistuneet” toteaa Juha Laukka.

ETSIVÄ NUORISOTYÖ OULUN SEUDULLA

Etsivän nuorisotyön tavoitteena on tunnistaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa perusopetuksen jälkeen koulutuksen tai työelämän ulkopuolelle jäävät nuoret ja ohjata heidät elämäntilannettaan vastaavien palveluiden piiriin.

Erityisen huomion kohteena ovat 15-25- vuotiaat Oulun seudulla asuvat nuoret jotka ovat työn, koulutuksen tai muun aktiivisen toimenpiteen ulkopuolella tai vaarassa jäädä niiden ulkopuolelle. Tavoitteena on, että oppilaitosten opinto-ohjaajat ilmoittavat kohderyhmään kuuluvasta nuoresta hänen kotikuntansa vastuuohjaajalle, nuorisolain mukaisesti.

Lisätietoa: projektipäällikkö Virpi Huittinen: etunimi.sukunimi@ouka.fi  tai p. 044 703 1245 

Byströmin nuorten palvelut/
Etsivä nuorisotyö
PL 16
90015 Oulun kaupunki

Janne ja nuoret kuuntelemassa ohjeistusta tulevaan koitokseen