Eskon puumerkki

18.12.2014

Kiitän kaikkia urheilun ja liikunnan toimijoita vuodesta 2014. Nyt on aika hengähtää ja hiljentyä viettämään rauhallista joulun aikaa läheisten kanssa. Hyvää Joulua ja urheilullista vuotta 2015!

Urheiluvuosi 2014 on lopuillaan. Meillä Pohjois-Pohjanmaalla on ollut huikea urheiluvuosi. Maakuntamme urheilijat ovat saavuttaneet menestystä ja mitaleja Sotshin olympialaisissa, monissa maailmanmestaruuskilpailuissa, Euroopan-mestaruuskilpailuissa ja tietenkin Suomen mestaruuskilpailuissa. Valtakunnan parhaimman urheilijan tittelistä kisailee olympiahopeaa saavuttanut Enni Rukajärvi Kuusamosta. Ennin hopea oli Sotshin olympialaisissa Suomen joukkueen paras henkilökohtainen sijoitus. Ainoan kultamitalin kisoista toivat parisprintin voittaneet Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi. Iivon sisko Kerttu otti kaksi hopeaa toisen naisten parisprintissä ja toisen naisten viestissä. Nämäkin menestykset on hyvä muistaa, sillä Iivo ja Kerttu ovat syntyisin Oulusta!

Myös joukkuelajeissa tuli menestystä. Oulun Kärppien Lasse Kukkonen ja Juha-Matti Aaltonen pelaajina ja Lauri Marjamäki valmentajana saivat olympiapronssin kaulaansa. Lisäksi Kukkonen ja Marjamäki saavuttivat MM-hopeaa kevään kisoissa. Vähän ennen MM-kisoja koko Kärppä-joukkue saavutti tiukan taiston jälkeen Suomen mestaruuden. MM–mitaleja saivat myös jääkiekossa nuorten kultajoukkueeseen kuuluneet maakunnan urheilijat ja hopeaa tuli myös nuorten hiihtosuunnistuksessa sekä pronssia nuorten ampumahiihdon viestissä.  Euroopan-mestaruuskilpailujen mitaleja saavuttivat maakunnan urheilijat mm. golfissa ja frisbeegolfissa. Onnea kaikille Pohjois-Pohjanmaan menestyneille urheilijoille!    

♦♦♦

Yhteinen tekemisen tavoite alkaa pikkuhiljaa tuottaa tulosta myös valtakunnallisissa urheilu- ja liikuntajärjestöissä.  Loppuvuodesta myös viimeisimmät lajiliitot päättivät liittyä Valon jäseniksi. Käytännössä Valo ja Olympiakomitea on jo yksi ja sama organisaatio. Heillä on yhteiset toimitilat, yhteiset tavoitteet, yhteinen puheenjohtaja ja yhteinen pääsihteeri. Vielä kun Valon ja Olympiakomitean hallitukset saadaan yhteen, niin voidaan oikeasti sanoa, että Valo on valtakunnallinen liikunnan ja urheilun kattojärjestö.

 ♦♦♦

Tosiasiassa himmelit eivät ole tärkeitä, mutta joskus välttämättömiä. Tärkeintä on kuitenkin tekeminen – yhdessä tekeminen.  Alueellinen toiminta; Alueelliset osaamis- ja palvelukeskukset ovat syntymässä kovalla vauhdilla. Tavoitteena on koota yhteen eri maakunnalliset toimijat ja kirkastaa yhteiset tavoitteet ja työnjako niin menestyvän huippu-urheilun, liikkujan polun, seuratoiminnan kehittämisen kuin kuntayhteistyön näkökulmasta. Tavoite on haastava, mutta myös innoittava. Olisiko nyt aika tehdä oikeasti yhteistyötä suomalaisen ja Pohjois-Pohjanmaan urheilun hyväksi? PoPLi on tässä täysillä mukana. Toivon, että myös muut alueen toimijat ovat. Tässä yhteistyössä kenelläkään ei ole hävittävää, on vain voittajia.


Esko Hassinen, aluejohtaja