Eskon puumerkki

16.12.2013

Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan syyskokouksessa äänestettiin. Äänestettiin PoPLi:n hallituspaikoista. Minulle on kerrottu, että vastaava olisi tapahtunut ainoastaan kerran aikaisemmin PoPLi:n historiassa. Äänestäminen ei ole suinkaan huono asia. Se vain osoittaa, että jäsenillä on kiinnostusta PoPLi:n toimintaa kohtaan.

Puheenjohtajana jatkaa seuraavat kaksi vuotta liikuntaneuvos Seppo Sammelvuo. Sepolle ei ollut haastajaa. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Sari Koskenkari ja Markku Kuure, molemmat Oulusta, sekä uudeksi varajäseneksi Salla Mertala Lumijoelta. Lisäksi Pauli Miettinen Kuusamosta ja Juha Pesonen Oulusta jatkavat hallituksen jäseninä. Onnittelut valituksille tulleille ja kiitokset ansiokkaasta työstä niille henkilöille, jotka nyt hallitustyön päättävät!

 

PoPLi:n vuoden 2014 toiminnan teemana on ”Yhdessä tekeminen on kilpailuetumme”. Teeman mukaisesti haluamme entistä enemmän toimia yhdessä, niin sisäisesti kuin ulospäinkin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että PoPLi:n väki suunnittelee ja toteuttaa eri toimintoja mahdollisimman paljon yhdessä – yli toimialarajojen. Lisäksi yhteinen tekeminen tarkoittaa yhteistyötä eri lajiliittojen kanssa. Seuratoiminnan kehittäminen on yhteinen asia niin PoPLi:lle, jokaiselle lajiliitolle kuin myös Valolle. Olemme aloittaneet tiiviimmän yhteistyön viime syksynä yhden lajiliiton kanssa ja ensi vuonna tulemme sitä laajentamaan. Yhteinen tekeminen tarkoittaa myös yhteistyötä alueemme eri kuntien kanssa. Sitä tulemme jatkamaan mm. Eikka-bussin avulla, eri seurafoorumien muodossa ja Liikkuva koulu -ohjelmassa. Yhteinen tekeminen tarkoittaa myös vahvaa yhteistyötä yhden tärkeimmistä tahoista, eli urheiluseurojen kanssa. Vaikuttaminen urheiluolosuhteisiin, salivuoroihin ja hintoihin tapahtuu ainoastaan yhteistyössä seurojen kanssa.

***

Yhteisen tekemisen soisi näkyvän enemmän myös valtakunnallisten urheilu- ja liikuntajärjestöjen toiminnassa. Valo ry:n jäseniksi ovat toistaiseksi liittyneet kaikki liikunnan aluejärjestöt ja lukumääräisesti isoin osa lajiliitoista. Jostain syystä kuitenkin joukko suuria lajiliittoja ei ole vielä mukana. Mikä lienee pohjimmainen syy tähän? Olisiko tässä jälleen yhteisen tekemisen paikka? Valo ry:n syyskokouksessa valittiin yhdistykselle ensimmäinen ns. jäsenten valitsema hallitus. Aikaisempi hallitus muodostui sopimusperiaatteella SLU:n, Nuoren Suomen ja Kuntourheiluliiton edustajista. Valon hallitukseen valittiin myös oululaisille tuttu Jari Parkkonen. Jari oli kymmenkunta vuotta Oulussa, ensin liikuntajohtajana ja myöhemmin sosiaali- ja terveysjohtajana. Nykyisin Jari toimii Päijät-Hämeen liiton maakuntajohtajana.

***

Urheiluvuosi 2013 alkaa olla lopuillaan. Katseet on jo käännetty vuoteen 2014. Onhan kyseessä olympiavuosi, joten jännitettävää riittää. Tulevana vuonna juhlitaan tuttuun tapaan myös pohjoispohjalaista urheilua. Lauantaina 1.2.2014 vietetään hotelli Lasaretissa Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalaa. Jotta mahdut mukaan, on nyt aika ilmoittautua. Ilmoittautuminen tapahtuu PoPLi:n kotisivujen kautta.

Haluan kiittää vuodesta 2013 kaikkia urheilun ja liikunnan toimijoita – valmentajia, urheilijoita, toimitsijoita, tuomareita, kouluttajia ja seurajohtajia hienosta työstänne.

Nyt on aika hengähtää ja hiljentyä viettämään rauhallista joulun aikaa läheisten kanssa.
Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja onnea ja menestystä vuodelle 2014!

Esko Hassinen, aluejohtaja

PoPLi:n uudelleenvalittu puheenjohtaja Seppo Sammelvuo syyskokouksessa 9.12.2013