Innokas – hanke käynnistymässä

16.12.2013

Työyhteisöliikunta on yksi painopistealue PoPLi:n tavoitteessa ”Maailman liikkuvin urheilukansa 2020” Innokas-hankeelle on haettu rahoitusta ELY-keskukselta ja sen toiminta-aika on vuosi 2014.

Tohtorin vaatteet päälle ja ensihoidon yksikkö paikanpäälle. PoPLin perinteisiin kuuluu, että hankkeet ovat enemmän! Toimintaa tuodaan lähelle yksilöä ja uusia käytännön työkaluja ei arastella ottaa käyttöön. Pitkä historia takaa sen, että verkostossa on osaajia joka lähtöön.

Toiminnalla halutaan löytää rentoutta ja kansanomaista lähestymistapaa oman hyvinvoinnin seuraamiseksi ja tavoitteiden saavuttamiseksi. Liikkuva toimintayksikkö Eikka on hankkeen aikana keskipisteessä. Matkasaarnaaminen ei ole tätä päivää – yksilön motivointi ja tuki lähellä arkea on! KKI-ohjelma on tehnyt huikeaa työtä kehittäessään SuomiMies-testejä ja Kehon-kuntoindeksi seurantatyökalua yritysten käyttöön. Saatava informaatio on innostavaa, motivoivaa ja tuloksia syntyy yhteistyöllä.

Innokas-hanke tuo yrityksiin Eikan kolme kertaa vuodessa. Päivien aikana pureudutaan perusasioihin. Ravintoon, kestävyys- ja lihaskuntoharjoitteluun. Tukitoimina luentoja, aktivointeja ja tutustumisia paikallisiin toimijoihin.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry toimii yhteistyössä Valo ry:n kanssa. Työpaikat ovat yksi keskeinen kohderyhmä liikunnallisen elämäntavan edistämisessä. Liikunta on oleellinen osa työhyvinvoinnin ja terveyden edistämistä ja linkittyy näin luontevasti myös PoPLi:n Innokas-hankkeeseen. Työpaikoilla voidaan tukea liikkeen lisäämistä henkilöstöliikunnan keinoin sekä työmatkoilla, työpäivän aikana että vapaa-ajalla.

Yhteistyössä Valon kanssa kehitämme henkilöstöliikunnan hyviä käytäntöjä ja menetelmiä. Painopisteinä ovat valtakunnallisten hankkeiden kanssa samansuuntaiset toiminnot: arjen aktiivisuuden ja liikunnan aseman vahvistaminen osana työpaikkojen työhyvinvointistrategioita ja työterveyshuollon toimenpiteitä, istumisen vähentäminen ja liikkeen lisääminen työpäivään ja työmatkoille, yhteistyön tiivistäminen palveluketjussa (työpaikka – työterveyshuolto – liikuntapalveluiden tuottajat) sekä työpaikan liikuntaa lisäävien olosuhteiden mallintaminen.

Työyhteisöliikunnan Parhaat Paikat

Innokas-hankkeessa yhdistyvät tämän hetken parhaat palat valtakunnallisesta ja maakunnallisesta osaamisesta. Suositut testit SuomiMies-liikuntaneuvonta-autossa, valtakunnallinen työpaikkaliikunnan sertifiointi ja paikallinen urheiluseurojen osaaminen yhdistyvät konkreettisiksi tukityökaluiksi lähellä yrityksen omaa arkea.

Jos vielä mietit mitä tarjoat henkilöstöllesi ensi vuonna – soita ja kysy lisää. Omavastuu koko vuoden toiminnoille alk. 1000€/vuosi.

Aikuisliikuntapäällikkö
Ilkka Kurttila
050 308 7711
ilkka.kurttila(ät)popli.fi