Patikointimatkalle Kanarialle

17.12.2012

Vuosikymmeniä suomalaisten suosikkilomakohteena pysyneellä Gran Canarialla voi tehdä muutakin kuin löhöillä auringossa tai bailata illanviettopaikoissa. Saarelta löytyy kymmeniä eri mittaisia patikointireittejä ja reiteistä löytyy suomalainen opaskirjakin nimeltään Hiekkadyyneiltä lumihuipuille.

Sain kyseisen kirjan käsiini kolme vuotta sitten ja aloin heti suunnittelemaan patikointimatkaa Gran Canarialle. Nyt olen käynyt saarella kolmesti ja lähes kaikki reitit on patikoitu. Reittejä löytyy helposta vaativaan ja näin tasamaan tallaajalle keskivaikeatkin reitit ovat ihan riittävän vaativia. Osa reiteistä kulkee ensimmäisillä rakennetuilla poluilla, jotka on tehty yli 500 vuotta sitten. Ajallisesti reitteihin saa kulumaan koko päivänkin, mutta normaalisti niihin menee kolmesta viiteen tuntiin. Matkalla voi ihailla huikeita maisemia ja pysähtyä sopivaan paikaan nauttimaan retkieväitä kiireettömästi. Nautintoa lisää saaren ihanteellinen lämpötila, joka on keskitalvella yli kahdenkymmenen asteen.

Syksyllä kun pimeys ja sateet painavat mieltä on mukava poiketa viikoksi tai kahdeksi nauttimaan lämmöstä ja auringosta patikoiden upeissa maisemissa. Viikon mittainen reissu antaa sinulle paljon energiaa ja tutkimuksen mukaan saat D-vitamiinia kolmeksi kuukaudeksi, vaikka koko viikon ei paistaisi pilvettömältä taivaalta.

Patikointeja voit tehdä omatoimisesti Hiekkadyyneiltä lumihuipuille oppaan  avulla, turisti-infosta noutamasi patikointireittikartan mukaan tai voit varata itsellesi paikan opastettuihin reittitutustumisiin. Suosittelen saarelle matkaaville tutustumista reitteihin, mikäli rannalla löhöily alkaa kyllästyttää. Näin pääset tutustumaan myös lähemmin paikallisten ihmisten arkeen pienissä vuoristokylissä.

Kuvat ja teksti
vs.aikuisliikuntapäällikkö
Kari Heljasvaara