PoPLin verkkolehden arkisto/Joulukuu 2012

Liikkuvat koulut liikuttavat

Tänä vuonna hankkeesta ohjelmaksi kasvanut Liikkuva koulu on syksystä lähtien vaikuttanut 23 koulun toimintaan Pohjois-Pohjanmaalla. Kunnista mukana ovat Oulu, Haukipudas, Kuusamo, Merijärvi ja Siikalatva.

Tervareitistö kutsuu sivakoijaa

Metsää, soita ja voimalaitosarkkitehtuuria on tarjolla sille, joka valitsee polukseen tai ladukseen Oulun Tervareitistön.

Kempeleen Lentopallo kerää varoja omaan toimintaan Lumilyhty-arvoilla

Jo useamman vuoden aikana seura on kerännyt varoja oman toiminnan pyörittämiseen Lumilyhty-arvoilla. ”Vuonna 2011 seura myi 1 500 arpaa ja tänä vuonna on tilattu 1 000 arpaa ja nekin on melkein jo myyty”, kertoo seuran puheenjohtaja Reijo Kananen.

PoPLi:n verkkolehti 4/2012

Eskon puumerkki

Uusi valtakunnallinen liikuntajärjestö on kastettu. Nimeksi tuli Valo. ”Valo kuvastaa sanana sitä, että järjestö ei sano ylhäältä mitä pitää tehdä, vaan Valo johdattaa ja näyttää tietä/suuntaa. Lisäksi se on positiivinen ja helposti mieleen jäävä nimi”, kertoo nimiesityksen tehnyt Juhamatti Murtomäki.

Työyhteisöliikunta ja liikuntaneuvonta keskipisteessä - innostunut ote säilyi kotonakin

Liikuntajärjestö Valo aukoo esimerkillisesti latua myös työyhteisöliikunnan kehittämisessä. Käynnissä on Työyhteisöliikunnan valtakunnallistamishanke, joka tuo lisäväriä ja osaamista myös maakuntatasolle. Työpaikkaliikunnan uutuutena myös Pohjois-Suomessa on nyt käytössä Aktiivisen Työpaikan sertifikaatti.

Maakunta Liikkeelle liikuttaa myös maahanmuuttajanaisia

Toteutimme opinnäytetyönä kuntosaliryhmän maahanmuuttajanaisille. Ryhmä toteutui seitsemän kertaa syksyn 2012 aikana Oulun seudun ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksen kuntosalilla.

Patikointimatkalle Kanarialle

Vuosikymmeniä suomalaisten suosikkilomakohteena pysyneellä Gran Canarialla voi tehdä muutakin kuin löhöillä auringossa tai bailata illanviettopaikoissa. Saarelta löytyy kymmeniä eri mittaisia patikointireittejä ja reiteistä löytyy suomalainen opaskirjakin nimeltään Hiekkadyyneiltä lumihuipuille.

Myös vuonna 2013 On PoP Liikkua!

Ensi keväänä ja syksynä On PoP Liikkua -kiertue laskeutuu uuden Oulun kamaralle, sekä Oulun ympäryskuntiin. Uuden Oulun juhlavuosi 2013 ja sen teemat sopivat hyvin viikkojemme tavoitteisiin ja niinpä pääsimmekin hyvin yhteistyöhön kaupungin kanssa.