Työelämään tutustumista Palloilupäivässä

15.12.2011

Vietimme tiistaina 13. päivä joulukuuta erityisliikunnan palloilutapahtumaa Nallisportissa. Meille tettiläisille tapahtuma oli erilainen ja avartava kokemus.

Tajusimme kuinka rankkaa mutta silti hyvin palkitsevaa oikea, auttava työ voi olla. Monet meidän ikäiset nuoret luulevat, että liikuntarajoitteiset ja kehitysvammaiset ovat jotenkin "eri kastia" kuin me muut. Mutta se ei todellakaan pidä paikkaansa. Varsinkin eilisessä palloilutapahtumassa huomasimme, kuinka samanlaisia olemme. Koemme samat ilot ja surut ja meidän pitäisi olla enemmänkin tekemisissä toistemme kanssa. On hienoa ja tärkeää, että järjestetään myös tuollaisia tapahtumia!

Aamulla meidät opastettiin ohjaamaan ryhmiä paikasta toiseen ja rastilta rastille. Kello 9.00 tuli ensimmäinen ryhmämme johon kuului joukko kuulovammaisia pikkulapsia. Lähdimme kiertämään heidän kanssaan ympäri Nallisportia eri pisteille ja erityisesti kiipeilyseinä oli mieluisa monelle ryhmälle. Myös tennistykki ilostutti monia ja varsinkin ryhmämme lapsia. Aamupäivä oli hyvin kiireinen ja porukkaa riitti, mutta iltapäivällä ryhmiä tuli vähemmän ja oli muutenkin rennompi meininki. Kun lopulta päivän päätteeksi saimme kasattua PoPLin tavarat auton peräkärryyn, oli kotiinlähdön aika. Illalla olimme väsyneitä koko päivä käveltyämme ympäri urheiluhallia, mutta silti kiitollisia ja iloisia saamistamme kokemuksista.
 
Halusimme tet-jaksolle PoPLi:in, koska tykkäämme paljon urheilullisesta toiminnasta ja tapahtumien järkkäilystä.  Täällä on ollut mukavaa ja me molemmat toivomme, että tulevaan ammattiimme kuuluisi erilaisten ihmisten kanssa työskentely ja jollakin tavalla myös urheilu.

Terveisin tettiläiset Ada ja Justiina Muhokselta 

Palloillen Päivän Nallisportissa järjestivät yhteistyössä:
Oulun Verkkopalloseura ry, Oulun kaupungin liikuntavirasto, Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta Vau ry., Kiimingin kunta, Haukiputaan kunta, Virpiniemen Liikuntaopisto ja Nallisport Oy.