Maakunta Liikkeelle hanke kohtaa 15 000 ihmistä

15.12.2011

Maakunta liikkeelle hanke on PoPLi:n hallinnoima kolmivuotinen ESR-hanke. Osatoteuttajana hankkeessa on OAMK ja vuodelle 2012 onkin sovittuna jo viisi opinnäytetyötä.

Hankkeen perustoimintana on aikuisväestön testaaminen koko maakunnan alueella. Inbody kehonkoostumismittauksia tehdään kolmen laitteen voimin viikkokalenterin mukaisesti. Laitteisto kiertää käytännössä kaikissa alueen kunnissa. Vuoden 2011 aikana testejä on tehty jo noin 12.000kpl.

Hanke edistää myös alueen seurojen yhteistyötä keskenään sekä kuntatasossa kunnan kanssa. Seuratoimijoille tarjotaan myös ilmaisia koulutuksia paikallisesti.

"Aikuisväestölle on tarjolla myös ilmaista koulutusta mm. ravitsemuksen startti ja kuntosalistartti ovat ohjelmassa ” kertoilee projektipäällikkö Juha Laukka. ” Hanke onkin myös yksi Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman kärkihankkeita, mistä olemme erityisen ylpeitä. Olemme oppimassa ESR-maailman koukerot ja näyttää että lisäselvityspyyntöjen määrä on laskussa, joten siltäkin osin hommat alkavat luistaa” lopettaa Laukka.

Hankkeen nettisivut

 

Testauspalattetta kuulemassa