PoPLi mahdollisti juoksukoulun aloittamisen Siikalatvalla

15.12.2011

Oman juoksuharrastuksen myötä olin kiinnostuneena seurannut erilaisten Oulun seudulla pyörivien juoksukoulujen sisältöjä, toimintatapoja ja tavoitteita.

Sain myös muutamilta Siikalatvan kuntalaisilta kyselyjä juoksukoulun aloittamisesta ja ehdotuksia juoksukoulun vetämisestä.  Olin epäilevällä kannalla omista resursseistani ja taidoista, vaikka takana on nuoruuden yu-tausta, useampi vuosi juoksuharjoittelua ja kymmenkunta maratonia. 

Juoksukoulun käynnistämisen Siikalatvalle mahdollisti Pohjois-Pohjanmaan liikunta. Siikalatvan kunta on mukana Maakunta Liikkeelle -hankkeessa ja olemme tehneet kuntalaisille mm. InBody-testejä vuodesta 2010 lähtien. Viime elokuussa testilaitteiston vastaanottamisen yhteydessä tiedustelin Heljasvaaran Karilta voisiko PoPLi käynnistää yhteistyössä Siikalatvan kunnan kanssa juoksukoulun. Tämä oli mahdollista ja niin juoksukoulu pistettiin pystyyn marraskuun alussa.

Oma työpanokseni on tähän mennessä ollut tiedottaminen, ilmoittautuneiden vastaanottaminen ja käytännön järjestelyt täällä paikan päällä. Juoksukoululaisia on tällä hetkellä 35, joten juoksulle näyttää olevan tilausta. Tähän mennessä, kun reilu kolme viikkoa on harjoiteltu, saatu palaute on ollut erittäin positiivista ja innostunutta, moni sohvaperuna on kääntänyt elämässään uuden lehden ja innostunut liikkumaan.

Olemme perustaneet Facebookin oman Hyvän Olon Juoksukoulu-ryhmän jossa olemme tsempanneet toisiamme, vaihtaneet kokemuksia harjoitteluista ja keskustelleet yleensä juoksuun liittyvistä asioista. Into on ollut kovaa.

Myös omaan juoksuharrastukseeni olen saanut lisämotivaatiota juoksukoulusta ja nimenomaan harjoitusohjelman noudattamisesta, aikaisemmin tahkosin vain kilometrejä, mutta nyt olen saanut juosta minuutteja.

Sinikka Lehtosaari

 

Sinikka Lehtosaari