#MunLiike-kampanja

16.6.2015

#MunLiike – kampanja käynnistyi 13.4. kymmenessä koulussa alueellamme.

Mukana ovat Ritaharjun koulu, Pattasten koulu, Pitkäkankaan koulu, Pateniemen koulu, Lumijoen peruskoulu, Pöllönkankaan koulu, Hailuodon koulu, Terva-Toppilan koulu, Länsituulen koulu ja Saloisten koulu. Kampanjan tavoitteena on tunti aktiivista kivaa jokaisena koulupäivänä kampanjan ajan (4 viikkoa, 13.4.–8.5.2015) ja sen järjestävät yläkoulun oppilaat muille koulunsa oppilaille ja opettajille. Aktiivinen tekeminen voi olla välituntiliikuntaa, turnauksia, liikunnallisia aamunavauksia, liikuntatapahtumia, taukojumppaa jne.

Kampanjassa kouluille lahjoitettiin Coca-Colan sponsoroimat ultimate-frisbeet (noin 50 ultimate-frisbeetä/koulu). Oulun frisbeeseura ry ja Disquitos ry (ultimate-seura) tarjoavat kampanjakouluille lajiesittelyjä maksutta. Esittelyt ovat koulusta riippuen joko välitunnilla tai liikuntatunnilla toteutettavia.

Jokaiselta koululta noin 25 nuorta on käynyt PoPLin järjestämän #MunLiike – vertaisohjaajakoulutuksen, ja nämä nuoret toteuttavat kampanjaa kouluillaan. Lisäksi jokaisella koululla on yhdysopettaja, joka koordinoi nuorten itsensä suunnittelemaa ja toteuttamaa kampanjaa. Muutamalla koululla apuna toimii PoPLin vapaaehtoistyöntekijä, tämän kevään abiturientti Aleksi Niemi.

Kampanjan huipentuma on perjantaina 8.5. kouluilla järjestettävä PoP Up – liikuntapäivä.