Soveltavasta liikunnasta

26.2.2015

PoPLi on yhtenä pääjärjestäjänä (lisäksi Oulun kaupungin liikuntapalvelut ja VAU ry) kerran viikossa torstai-iltaisin Tervaväylän koululla kokoontuvassa erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten liikuntakerhossa. Tämän Sporttis-kerhotoiminnan vastuuohjaajana toimii tämän kevään ajan Vive Ronkainen (PoPLi) ja lisäksi ohjaajina toimivat tarvittaessa Sari Kuivas (VAU ry:n aluetyöntekijä) sekä Tapani Tuomikoski (Oulun kaupungin erityisliikunnanohjaaja). Avustajina kerhossa on fysioterapia-, luokanopettaja- ja lähihoitajaopiskelijoita. Opiskelijat voivat toimia myös ohjaajina joillakin kerhokerroilla ja silloin he lähettävät kerhosuunnitelman etukäteen vastuuohjaajalle, joka kommentoi ja toimii heidän apunaan varsinaisessa ohjaustilanteessa sekä antaa palautteen tunnin jälkeen.

Kerhossa käy myös eri urheiluseurojen valmentajia/ohjaajia esittelemässä omia lajejaan. Tällä hetkellä lajiesittelyt on sovittu ainakin aikidosta, jalkapallosta ja tenniksestä. Mukaan mahtuu lisää innokkaita seuratoimijoita, jotka haluaisivat tulla kertomaan lajistaan kerholaisillemme!! Esittelystä ei makseta seuroille korvausta, mutta he saavat oivan tilaisuuden tutustua erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten liikuntaryhmään ja saavat halutessaan konsultaatioapua erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten liikunnanohjaamiseen. Asiasta voi kysellä lisää PoPLin Vive Ronkaiselta.

Sporttiskerhon tavoitteena on tutustuttaa lapset ja nuoret eri liikuntalajeihin, tarjota heille myönteisiä kokemuksia liikunnan parissa sekä ohjata heitä ja heidän perheitään myös järjestäytyneen liikunnan eli urheiluseuratoiminnan pariin.

Kerhossa on vielä tilaa uusille ja innokkaille lapsille ja nuorille, lisätietoja ja ilmoittautumiset Tapani Tuomikoskelle.

Muistakaa myös koko perheen soveltavan talviliikunnan päivä Ruskotunturilla lauantaina 15.3.2015 klo 12–16. Paikalla on erilaisia soveltavan liikunnan talviurheiluvälineitä (esim. kelkkoja, biski, moniski jne.). Erityistä tukea tarvitsevat henkilöt (lapset, nuoret ja aikuiset) saavat lasketteluvälineet ja hissilipun ilmaiseksi ja heidän perheenjäsenensä saavat hissilipusta 10 % alennuksen. Laskettelun lisäksi paikalla on erilaisia opiskelijoiden järjestämiä maksuttomia liikuntapisteitä (mäenlaskua, hiihtoa, lumipelejä-/leikkejä, lumikenkäilyä, luistelua, jne.).

Tapahtumaan ei ole erillistä ilmoittautumista, vaan sinne ovat kaikki tervetulleita!

Lisäksi Ruskotunturilla järjestetään laskettelu/talvilaji-illat erityistä tukea tarvitseville lapsille ja heidän perheilleen kahtena torstaina 19.3. ja 9.4. klo 17–20. Illat ovat maksuttomia erityistä tukea tarvitseville lapsille ja paikalla on silloin opastusta ja välineistöä.