Henkilöesittelyt

27.2.2015

PoPLin toimistolla on aloittanut liikunnanohjaaja-AMK Saana-Maria Rahko, joka työskentelee Liikuntaneuvonta polku -hankkeessa. Saana-Marian esittely on aikuisliikunnan jutun yhteydessä. PoPLin hallitukseen valittiin syyskokouksessa uudeksi jäseneksi Jarmo Lohela. Jarmo esittelee itsensä verkkolehden lukijoille.

Urheilu-urani alkoi 6-vuotiaana jalkapallon pelaamisella. Partio, hiihto, suunnistus ja juoksu tulivat mukaan seuraavina vuosina. Ennen 12-vuoden ikää ehdin kokeilla vielä mm. jääkiekkoa, jääpalloa, koripalloa ja pesäpalloa. Tämän jälkeen 80-luvulla valitsin lajikseni suunnistuksen sen kaikkine olomuotoineen. Lapsuuttani kuvasti intohimo urheiluun, joka ei ole sammunut missään vaiheessa.

Opiskelujen jälkeen keskityin työn tekemiseen, mutta pian täytyi löytää jokin muu harrastus, kun ei hiihto eikä suunnistus saatikka juoksukaan maistunut. Jääkiekko tuli mukaan kuvioihin uudestaan reilun kahdenkymmenen vuoden iässä, jolloin aloitin jääkiekkoerotuomarin tehtävät. Sitä teen vieläkin ja olen toiminut myös mm. erotuomareiden kouluttajana, otteluvalvojana ja toimitsijana.

Suunnistus on vielä harrastuksena iltarastien ja Jukolan viestin muodossa. Kun perhe alkoi kasvamaan, niin opetin pojilleni suunnistuksen ja samalla intouduin itsekin siihen uudestaan. Lisäksi viime vuosina olen ollut poikieni mukana jalkapallon parissa niin ohjaajana, valmentajana, joukkueenjohtajana kuin huoltajana.

Seuratyössä olen ollut aktiivisena toimijana mm. hallituksen puheenjohtajana, rahastonhoitajana ja sihteerinäkin olin yhden vuoden. Lisäksi olen järjestänyt erilaisia kilpailu- ja turnaus tapahtumia. Kunnallispolitiikassa tuli seitsemän vuoden rupeama, jossa kohokohtana oli toimiminen liikuntalautakunnan puheenjohtajana.

Tällä hetkellä asun Oulussa, Haukiputaalla vaimon ja kolmen lapsen kanssa urheillen sekä töissä käyden.

Terveisin,
Jarmo Lohela

Jarmo Lohela