Pipon noston arvoinen kumppanuus

17.12.2012

Vuoden 2013 aikana käynnistyy Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry:n yksi tähän saakka merkittävimmistä yhteistyökumppanuuksista. Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelman innoittamana Oulussa 4.6. järjestettävästä SuomiMies -rekkatapahtumasta starttaa PoPLi:n oma Liikuntaneuvonta-auto kiertämään ja kehittämään verkoston osaamista. Auto kiertää Pohjois-Pohjanmaalla vuoden 2016 loppuun.

Merkittäväksi yhteistyön tekee se, että se toteutetaan pääsääntöisesti PoPLi:n sekä kuntien omarahoituksella. Tämä tarkoittaa sitä, että ilman kuntien ennakkoluulotonta yhteistyötä sekä näkemystä emme vääntäisi avainta rekan virtalukossa 4.6. kohti uusia innostavia kohtaamisia. Tässä vaiheessa nostamme - tai heitetään saman tien pipo kattoon - teille Jukka, Pauli, Anne-Mari,Juha,  Petri, Sampo, Tapio, Tiina, Niina, Samuli, Matti, Sinikka, Sanna sekä muut tulevat  kumppanit. Myös KKI -ohjelma tukee toimintaa kahden ensimmäisen vuoden aikana.

Itse olen innoissani – jälleen kerran.  Toiminnan kehittäminen nykyisessä muodossaan alkoi vuonna 2007. Ymmärtäessäni, että SuomiMies -paketti on yksi kaikkien aikojen parhaimpia motivointikeinoja ja kun yksin emme pysty toimintaa levittämään, syntyi ensimmäinen kuntaverkosto viemään työkaluja kentälle.

Tähän emme olisi pystyneet ilman muita terveyden edistämisestä innostuneita kumppaneitamme. Hip hei ja pipo kattoon vielä Ilpolle ja Pohjois-Pohjanmaan Liitolle verkostoineen!

Miksi olen innossani? Nyt rekka on täynnä räjähdysherkkää tavaraa, SuomiMies -repertuaarille haetaan nyt tosissaan haastajaa ja pyrimme laajentamaan sitä kohderyhmää, kenet palvelut tavoittavat tulevina vuosina. Onnistumisen ratkaisee ja lopulliset valinnat tehdään kunnissa. Silloin ollaan lähellä arkea ja onnistumisia.

Olen innoissani myös siksi, että toiminta näin useassa ympäristössä antaa monenlaista kokemusta toimia ja tulemme oppimaan matkan aikana paljon. Työkalupakin avulla pyrimme vastaamaan myös haasteeseen ”Maailman liikkuvin urheilukansa 2020”.

Kenttätestausvälineistön avulla lisätään kuntatason osaamista kuntoilijoiden sekä urheilijoiden motivoinnissa ja seurannassa. Työkalut tukevat sekä Liikkujan, mutta myös urheilijan polkua ja koulutuksen avulla myös valmentajien osaamista tuodaan lähemmäs maakunnan urheilijoita.

Maakunnassa tapahtuu koko ajan. On hienoa kuunnella innostuneiden liikuntainsinöörien suunnitelmia oman toimintaympäristön kehittämiseksi.  Pyhännän rekkamiehet Matti ja Samuli ovat pistäneet paikkakunnalla tuulemaan. Luvassa on mm. uusi moottorikelkkarata. SuomiMies -rekka on myös lisänä kunnan palveluvalikoimassa vuosina 2013-2016.

Kumppanuus on PoPLille tärkeää – kohtaamme ihmisiä koko maakunnan alueelta.  Yhdessä myös kehitämme vuodesta 2007 saakka toiminutta kuntaverkostoa yhä toimivammaksi.

Ilkka Kurttila
Aikuisliikuntapäällikkö
Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry
Puh: 050 308 7711
Facebook

Balance Trainer BT4 tasapainolevy on mukana kiertueen alussa.
Kestävyyskunnon mittaamiseen uusi ulottuvuus pp-ergometrillä.
Rekkamiehet Matti ja Samuli