PoPLin verkkolehden arkisto/Helmikuu2013

Seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuen) haku päättyy 15.3.2013

Avustus on tarkoitettu urheilu- ja liikuntaseurojen perustoiminnan kehittämiseen. Seuratuen avulla vahvistetaan seuratoiminnan laatua, kehitetään ja uudistetaan perustoimintaa, sekä mahdollistetaan liikunnan harrastaminen taloudellisesti erityisesti lapsille ja nuorille.

Urheiluseurojen verotusta koskevia käytäntöjä

Hotelli Cumuluksessa 13.2.2013 järjestetty urheiluseuran veropäivä keräsi kokoon runsaasti asiasta kiinnostuneita seuratoimijoita. Valitettavasti koulutusmateriaalia ei kokonaisuudessaan voida julkaista, mutta ohessa tiivistelmä keskeisistä asioista.

Oulun Miekkailuseura esittelyssä

Miekkailu on monelle hieman tuntemattomampi laji ja esimerkiksi ”sähköillä otteleminen” saattaa herättää ennakkoluuloja. Kyse ei kuitenkaan ole vaarallisesta lajista, jossa saa sähköiskuja. Sähköillä otteleminen tarkoittaa, että miekkailijan osuessa vastustajaansa sähköllä toimivassa merkitsijälaitteessa syttyy valo osuman merkiksi.

PoPLi:n verkkolehti 1/2013

Eskon puumerkki

Elämme nyt Valon aikaa. Valtakunnallinen liikuntajärjestö Valo ry on aloittanut toimintansa koko voimallaan. SLU:n, Nuoren Suomen ja Kuntourheiluliiton henkilökunta siirtyi vuoden vaihteessa Valo ry:n palvelukseen. Samalla näiden kolmen järjestön alasajo eteni ja ne poistuvat järjestökartalta kunhan pakolliset lopettamispäätökset on tehty.

Pipon noston arvoinen kumppanuus

Vuoden 2013 aikana käynnistyy Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry:n yksi tähän saakka merkittävimmistä yhteistyökumppanuuksista. Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelman innoittamana Oulussa 4.6. järjestettävästä SuomiMies -rekkatapahtumasta starttaa PoPLi:n oma Liikuntaneuvonta-auto kiertämään ja kehittämään verkoston osaamista. Auto kiertää Pohjois-Pohjanmaalla vuoden 2016 loppuun.

Tutkittua tietoa kehonkoostumusmittauksista

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry:llä on ollut meneillään vuodesta 2010 asti EU-rahoitteinen Maakunta Liikkeelle –hanke. Kolmen vuoden aikana hankkeen toimesta on järjestetty eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata ilmaisia kehonkoostumusmittauksia, joiden tarkoituksena on ollut havahduttaa ihmiset miettimään omia elämäntapojaan ja niiden vaikutusta terveyteen.

Tervahiihto 2013 on käsillä

Lauantaina 9.3. hiihdettävä Tervahiihto on järjestyksessään 124. Tapahtuman perinteet ovat pitkät ja historia on tapahtumarikas. Uutuutena tänä vuonna on mukana lyhyempi 14 kilometrin retkitervahiihto.