Tanssikerhoja Oulun kouluissa

17.6.2015

Kilpatanssiseura Telemark Team on pitänyt Oulun kouluissa tanssikerhoja vuodesta 2010 lähtien yhteistyössä Tanssikoulu Sanna Hirvaskarin kanssa. Tanssikerho toiminta alkoi vuonna 2010 Hintan koulussa.

Kerhot alkoivat heti koulupäivän päätyttyä ja oppilaita oli lähes 70 kolmessa ryhmässä. Ryhmät oli jaettu iän perusteella. Tanssikerhot laajentuivat seuraavana vuonna myös Patamäen koululle ja Oulun Normaalikoululle Linnanmaalle.

”Vauvan takia pidin taukoa koulukerhoista syksystä 2012 kevääseen 2014. Syksyllä 2014 jatkoin tanssikerhotoimintaa Ritaharjun koululla ja keväällä myös Hintan koululle saatiin kaksi ryhmää ja oppilaita oli noin kolmekymmentä.” – kertoo kerhojen aina iloinen ja pirteä vetäjä Sanna Hirvaskari.

Tanssia pitkällä välkällä Ritaharjun koulussa

Viime syksynä aloitettiin tanssikerho toiminta Ritaharjun koululla ja se pidettiin koulun pitkällä välitunnilla. Oppilaita kerhossa on ollut kymmenen ja tunnin kesto on ollut n. 45 minuuttia. Kerhotoiminta jatkui myös keväällä 2015.

Liikkuva koulu -ohjelmassa kiinnitetään huomiota erityisesti välituntitoiminnan aktivoimiseen, koska se on todistetusti tehokkain tapa lisätä koululaisten liikkumista - välitunneilla vietetään enemmän aikaa kuin minkään oppiaineen tunnilla

Tanssikerhotoiminta

Tanssikerhot kokoontuvat 10 kertaa syyslukukaudella ja saman verran kevätlukukaudella. Tuntien sisällöt vaihtelevat kilpatanssista showtanssiin, hiphoppiin ja diskoon. Kerhoihin voivat osallistua kaiken tasoiset tanssijat. Tanssitaustaa ei missään nimessä vaadita, vaan kaikki tunnit etenevät ryhmän mukaan. Tanssikerho toimintaa on tarkoitus jatkaa kouluissa myös ensi syksynä ja mukaan tulee mahdollisesti myös muita Oulun alueen kouluja. Lisätietoja tanssikerhoista voi kysellä Sannalta sähköpostilla sanna.hirvaskari(at)gmail.com.

Tanssikerhoissa on myös mahdollista tehdä ryhmälle esitys vaikkapa koulun kevät- tai joulujuhlaan juhlan teeman mukaisesti. Hintan koulun tanssikerhon oppilaat olivat mukana myös keväällä 2012 toteutetussa Arina Flash mob -tapahtumassa

 

www.liikkuvakoulu.fi