Atte Ohtamaa Pohjois-Pohjanmaan paras urheilija

1.2.2020

Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa palkittiin viime vuoden ansioituneita urheilijoita ja liikunnan taustavaikuttajia perjantaina 31. tammikuuta. Palkintoja jaettiin 14 eri kategoriassa.

Paras urheilija

Viime keväänä jääkiekon maailmanmestaruutta juhlinut ja Oulun Kärppien kapteenina joukkueensa liigahopealle johdattanut Atte Ohtamaa palkittiin maakunnan parhaana urheilijana.

Vuoden valmentaja

Vuoden valmentajaksi valittiin lentopalloseura Ettan pitkäaikainen päävalmentaja Olli Kuoksa. Joukkueen useamman vuoden suunnitelmallinen valmentaminen huipentui keväällä 2019 SM-hopeaan.

Elämänura-palkinto

Elämänurastaan pohjoispohjalaisen liikunnan ja urheilun hyväksi palkittiin parahiihtäjä ja kunnallisneuvos Pertti Sankilampi, joka on urallaan saavuttanut kaikkiaan 29 arvokisamitalia. Sankilampi on jo yli viidenkymmenen vuoden ajan edistänyt liikuntaa alueellamme ja toiminut etenkin vammaisurheilun puolestapuhujana.

Nuori urheilija

Oulun Pyrintöä edustava voimistelija Ada Hautala on vuoden nuori urheilija. Hautala saavutti jo 16-vuotiaana yleisen sarjan Suomen mestaruuden telinevoimistelun neliottelussa. Hän on myös ensimmäinen suomalainen voimistelija, joka on päässyt nuorten olympialaisten neliottelun finaaliin. 

Vuoden urheiluseura

Yli tuhannen jäsenen ja noin kolmenkymmenen joukkueen jalkapalloseura Haukiputaan Pallo valittiin Kalevan verkkoäänestyksessä vuoden pohjoispohjalaiseksi urheiluseuraksi. Äänestyksessä annettiin ääniä kaikkiaan huikeat 1 798 kpl.

Vuoden urheilutapahtuma, vuoden joukkue ja vuoden Liikuttaja

Vuoden urheilutapahtuma on Oulun Kiipeilyseuran järjestämä jääkiipeilyn nuorten MM-kilpailut. Kilpailujen yhteydessä järjestettiin myös lajin Euroopan Cupin finaali ja SM-kilpailut. Mukana oli 150 kilpailijaa ympäri maailman ja tapahtuman mahdollisti lähes 200 vapaaehtoisen henkilön työpanos.  

Vuoden joukkueeksi valittiin Oulun Kärppien A-juniorit. Joukkue voitti selvästi ikäluokkansa Suomen mestaruuden sekä saavutti seurajoukkueiden MM-pronssia.

Vuoden Liikuttajana palkittiin Taivalkosken Metsä-Veikkojen Suksikirjasto. Suksikirjasto lainaa suksipaketteja muun muassa alakouluikäisille, jotta heillä olisi kunnon välineet hiihtoharrastuksen kokeiluun. Välineitä ei pelkästään lainata, vaan sukset myös voidellaan ennen lainaamista.

Muut palkinnot

Pohjois-Pohjanmaan liikkuvimmaksi kunnaksi valittiin Pyhäntä. Valinnassa huomioitiin kunnan eri liikuntapalvelut, olosuhteet, yhteistyö seurojen ja muiden liikuntajärjestöjen kanssa ja eri osa-alueiden kehittäminen.

Veikkauksen Jokeri-palkinnon sai Taivalkosken Kuohua edustava yhdistetyn hiihtäjä Anna-Maija Oinas. 500 euron arvoisen palkinnon saajan valitsi viisi olympia- ja MM-mitalia saavuttanut hiihtäjä ja Kuusamon kaupungin hyvinvointikoordinaattori Pirkko Määttä.

Oulun seudun urheilutoimittajien urheiluteko -palkinnon sai Kuivasjärven Auraa kymmeniä vuosia luotsannut Karvisen perhe.

Tilaisuudessa jaettiin myös kolmen kunnan liikuntateko-palkinnot. Oulun kaupunki palkitsi niin ikään Kuivasjärven Auran, Kempeleen kunta Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kempeleen yhdistyksen perheliikunnan ohjaajat ja Vaalan kunta urheiluseura Vaalan Karhun.

Maakunnan urheilu- ja liikuntaväen yhteinen juhla kokosi Hotelli Lasarettiin Ouluun yli 160 vierasta. Illan aikana nautittiin palkintojenjaon lisäksi juhlaillallisesta ja ohjelmasta, josta vastasivat ilma-akrobaatti Ilona Jäntti, Oulun Miekkailuseura ja Madetojan musiikkilukion bändi.

Mukana Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalaa mahdollistamassa olivat Kaleva, OSAO, Osuuskauppa Arina, Pocal Oy, Pohjola Sairaala, Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Veikkaus.

 

Katso myös kuvagalleria palkituista.