Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa palkitaan vuoden 2018 urheilumenestyjiä

10.1.2019

Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa juhlistetaan maakunnan urheiluvuotta 2018 ja palkitaan liikunnan ja urheilun menestyjiä ja taustavaikuttajia.

Helmikuun alussa järjestettävässä Pohjois-Pohjanmaan omassa Urheilugaalassa julkistetaan muun muassa maakunnan paras urheilija, vuoden nuori urheilija ja vuoden valmentaja. Ilta huipentuu Elämänura-palkinnon jakamiseen.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu PoPLi ry sai lähes 80 ehdotusta palkittavista. Lopulliset valinnat on tehnyt yhdistyksen hallitus.

”Saimme erinomaisia palkintoehdotuksia ja oli ilo huomata, miten monessa eri lajissa on tullut menestystä Pohjois-Pohjanmaalle. Meillä on paljon hyviä urheilijoita ja aktiivisia liikuntatoimijoita”, PoPLin aluejohtaja Esko Hassinen toteaa.

Gaalassa palkitaan myös vuoden 2018 pohjoispohjalainen urheilujoukkue, joka valitaan yhteistyössä Kalevan kanssa järjestettävän yleisöäänestyksen perusteella.

Nuoret illan teemana

Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalan kantavana teemana on tänä vuonna ”Tulevaisuuden tähdet”. Teeman kautta nostetaan esiin nuoria urheilijoita ja uusia nousevia lajeja. Nuoria urheilulupauksia toimii myös gaalan palkintojenjakajina.

Gaala kokoaa laajasti liikunnan ja urheilun väkeä yhteen.

”Alueellinen Urheilugaala on loistava tilaisuus huomioida menestyneiden urheilijoiden lisäksi alan taustavaikuttajia ja mahdollistajia. Ilta on meidän kaikkien yhteinen juhla”, Hassinen tiivistää.

Illan aikana nautitaan myös juhlaillallisesta ja ohjelmasta, josta vastaavat Oulu Youth Jazz Orchestran vauhdikas big band, Suomen kärkikoomikoihin lukeutuva Iikka Kivi, nuorten Olympialaisissa menestynyt voimistelija Ada Hautala sekä Oulun Taikurit ry lähitaikuudellaan.

Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaala järjestetään perjantaina 1.2.2019 klo 19 alkaen Hotelli Lasaretissa, Oulussa. Gaala on avoin kaikille urheilun ja liikunnan ystäville.

 

Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalan palkintoehdokkaat kategorioittain

Voittajat julkistetaan Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa 1.2.2019. Ehdolla palkintojen saajiksi ovat:

 

Maakunnan paras urheilija

Marika Teini, SK Pohjantähti

Enni Rukajärvi, Rukan Lumilautailijat

Juha Manninen, Raahen Ampujat

 

Vuoden valmentaja

Mira Kuisma, Oulun Kärpät

Mikko Manner, Oulun Kärpät

Jukka Vähäkangas, Oulun Pyrintö

 

Vuoden joukkue

Oulun Kärpät, naiset

Oulun Kärpät, miehet

SK Pohjantähti, naiset

Oulu Roller Derby

 

Vuoden nuori urheilija

Jonas Laakkonen, Oulun Seudun Moottorikelkkailijat

Sini Paukkeri, Pudasjärven Urheilijat

Antti Ronkainen, Etta Oulu

 

Vuoden urheiluseura

Oulun Uinti 1906

Haukiputaan Heitto

Oulun Kärpät 46

 

Vuoden urheilutapahtuma

Suunnistuksen SM-sprint Oulun Kuusisaaressa

Jousiammunnan SM-kilpailut

Syöte MTB

 

Lisäksi tilaisuudessa palkitaan Vuoden liikuttaja, liikunnan tasa-arvotyö, Liikkuva kunta, Alueellinen tähtiseura sekä jaetaan Elämänura-palkinto ja Entisen Oulun läänin kultamitali.