Seuraesittelyssä Oulun Jousimiehet ry

Seurajoukkueiden halli-SM2011, Ouluhalli. Kuva Oulun Jousimiehet ry
Oulu-fita 900-kierros, Hietasaaren jousiammuntakenttä. Kuva Oulun Jousimiehet ry

PoPLi:n henkilökunnalle tarjoutui tilaisuus kokeilla jousiammunnan alkeita Nuottasaaren ala-asteen jousiammuntakentällä. Osaavina opastajina toimivat seuran sihteeri Jani Savilampi sekä johtokunnan jäsen Tuomas Kuismanen.

Oulun Jousimiehet ry on 1955 perustettu jousiammunnan erikoisseura. Jäsenmääräksi on vakiintunut noin 150 jäsentä, joista nelisenkymmentä käy aktiivisesti harjoitusilloissa. Seura järjestää vuosittain neljä jousiammuntakilpailua, joista kaksi ammutaan talvi- ja kaksi kesäkautena. Suomessa lajia voi harrastaa lähes seitsemässäkymmenessä seurassa. Jousimiehet lukeutuu Suomessa kolmen suurimman seuran joukkoon, parin muun sijaitessa pääkaupunkiseudulla.

Lajia suositellaan aloitettavaksi aikaisintaan 8-9-vuotiaana, lapsen fyysisistä ominaisuuksista riippuen. Jousiammunta on harrastus, joka sopii kaikille, naisille ja miehille, vanhoille ja nuorille. Jousiammunta tarjoaa hyvää vastapainoa nykyihmisen kiireiselle elämänrytmille. Siinä on pystyttävä keskittymään ja se vaatii harrastajiltaan tarkkuutta ja tekniikan hallintaa.

Seuran tiistai-iltojen opastusillat ovat mainio tilaisuus päästä kokeilemaan lajia käytännössä. Opastukset suoritetaan seuran välineillä kokeneiden ohjaajien opastuksella, joten omia välineitä ei tarvitse hankkia etukäteen. Seura järjestää syksyisin myös jousiammunnan alkeiskurssin.

 

Opastukset järjestetään tiistaisin klo 17.00-19.00 ja 19.00-20.30

Seura järjestää laji-esittelytilaisuuksia myös koululaisille ja yrityksille sopimuksen mukaisesti. Tilaisuuksia on etenkin kesäisin runsaasti, joten aika kannattaa varata ajoissa.

Varaukset ja tiedustelut osoittesta info-ojm(ät)oulunjousimiehet.fi

Lue lisää seurasta www.oulunjousimiehet.fi

Oulun Jousimiehet ry on Suomen Jousiampujain Liitto ry:n ( SJAL ) ja kansainvälisen jousiammuntaliiton World Archery:n (FITA) jäsen.

Johtokunnan jäsen Tuomas Kuismanen demonstroi tähtäinjoustaOpastusilloissa käytettäviä harjoitusjousiaSeuran sihteeri Jani Savilampi esittelemässä taljajousta
Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.