Peruskoulutukset

Kokemusliikunnan peruskoulutusta nuorten parissa toimiville kuntien, urheiluseurojen ja yhdistysten ohjaajille sekä vapaaehtoisille toimijoille järjestetään vuoden 2019 aikana kaikilla viidellä hankepaikkakunnalla. Sisällöt on kohdennettu 15-29-vuotiaiden nuorten kanssa toimiville, mutta koulutukseen voivat osallistua kaikki matalan kynnyksen liikuntatoiminnasta kiinnostuneet ohjaajat ja vapaaehtoiset.

 

Tulossa:

 

Kokemusliikunta nuorten ohjauksessa - koulutus seuroille ja yhdistyksille

 

Käytännönläheinen koulutus antaa nuorten parissa toimiville uusia ideoita ja valmiuksia kokemusliikunnan soveltamiseen ohjauksessa. Maksuton koulutus on suunnattu erityisesti urheiluseuroissa ja yhdistyksissä harrastetoimintaa ohjaaville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Koulutuksessa tutustumme kokemusliikunnan lähtökohtiin, lajien soveltamiseen ja kokemusliikunnan ohjaamiseen osallistujan oman lajin näkökulmasta. Pohdimme myös, miten motivoida nuoria mukaan toimintaan ja vähentää drop outia.

Syksyllä 2019 koulutus (3 h + 3 h) järjestetään iltakoulutuksena Raahessa, Iissä, Pudasjärvellä ja Muhoksella. Koulutus toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä/ paikkakunta.

 

 

Koulutusten ajankohdat:

KuntaAjankohtaPaikkaIlmoittautuminen
RaaheKe 11.9. klo 17-20 ja ma 16.9. klo 17-20Tapahtumatalo Raahe (Kirkkokatu 28) ja Antinkankaan monitoimitalo (Isoholmintie 6)Koulutus ei toteudu.
IiTi 8.10. klo 17-20 Nättepori (Puistotie 1). Huom. toteutetaan yhtenä 3 h koulutuksena. Ilmoittautuminen on päättynyt.
PudasjärviKe 6.11. klo 17-20 ja ma 11.11. klo 17-20Puikkari (Tuulimyllyntie 4)Lomakkeella pe 1.11. mennessä
MuhosMa 2.12. klo 17-20 ja ma 9.12. klo 17-20OSAO Muhoksen yksikkö (Kirkkotie 1)Lomakkeella ma 25.11. mennessä

  

Lisätietoja

Projektikoordinaattori
Miia Länsitie, ODL Liikuntaklinikka
p. 050 312 5757, miia.lansitie@odl.fi
 
 

Menneet koulutukset:

 

Kokemusliikunnalla hyvinvointia - koulutus ohjaajille keväällä 2019

 

Koulutuksen sisältö

  • Liikunnan hyvinvointivaikutukset ja liikuntakokemuksen synty
  • Kokemusliikunnan lähtökohdat ja tavoitteet
  • Kokemusliikunnan ohjaaminen
  • Kokemusliikunta osaksi toimintaa: liikuntakalenterin rakentaminen, tuntisuunnittelu, aktiivisuutta arkeen
  • Muutos ja motivaatio
  • Liikunnallinen ryhmäytyminen ja ryhmän toiminta
 
Koulutus rakentuu työpajatyöskentelystä (4 + 4 h), kokemusliikunnan demoista (2 + 2 h) sekä oman työn suunnitteluun ja ryhmän toimintaan liittyvästä etäohjauksesta (kohdennettu NEET-nuorten parissa toimiville). Koulutus on osallistujalle ilmainen.
 
Kokemusliikunnan peruskoulutukset järjestetään paikkakuntakohtaisesti Oulussa, Raahessa, Pudasjärvellä, Muhoksella ja Iissä, mikäli koulutukseen ilmoittautuu vähintään viisi henkilöä/ paikkakunta. Ilmoittautuminen avautuu tammi-helmikuussa.
 

 

Kokemusliikunta ja luovat menetelmät nuorten ohjauksessa

 

Käytännönläheinen koulutus antaa nuorten parissa toimiville uusia ideoita ja valmiuksia kokemusliikunnan ja toiminnallisten menetelmien soveltamiseen ohjaustyössä. Maksuton koulutus on suunnattu erityisesti urheiluseuroissa ja yhdistyksissä harrastetoimintaa ohjaaville tai siitä kiinnostuneille sekä oppilaitoksissa ja kunnissa ohjaustyötä tekeville.

Koulutus toteutetaan Oulussa kahdessa osassa: ensimmäinen osa toteutettiin touko-kesäkuussa ja toinen osa käynnistyy elokuussa 2019. Osallistua voi halutessaan myös vain toiseen osaan. Koulutuksesta saa todistuksen. Koulutuksen järjestävät ESR-rahoitteiset NOVA2- ja Höntsä-hankkeet.

Osa I

 

Ohjaatko nuorten matalan kynnyksen harrasteryhmiä tai olet kiinnostunut käynnistämään nuorten tarpeista lähtevää liikuntatoimintaa, johon myös vähän liikkuvat nuoret voivat osallistua ja saada mielekästä tekemistä? Koulutuksessa tutustumme kokemusliikunnan lähtökohtiin, lajien soveltamiseen ja kokemusliikunnan ohjaamiseen osallistujan oman lajin näkökulmasta. Saat myös uusia ideoita, miten motivoida nuoria mukaan toimintaan ja vähentää drop outia luomalla nuorille onnistumisen kokemuksia matalan kynnyksen liikuntatoiminnalla.  

Ajankohta: Ma 27.5. klo 17.30-20.30, PoPLi (Sammonkatu 6) ja ma 3.6. klo 17.30-20.30, Raatin liikuntakeskus

 

Lisätietoja

Projektikoordinaattori
Miia Länsitie, ODL Liikuntaklinikka
p. 050 312 5757, miia.lansitie@odl.fi
 

Osa II

 

Kaipaatko ohjaustyöhösi lisää liikunnallisia ja luovia elementtejä? Koulutuksen aikana tutustumme toiminnallisiin menetelmiin ohjata nuorille matalan kynnyksen liikunnallista ja luovaa toimintaa yhdistettynä elämänhallintataitojen oppimiseen. Toiminnassa yhdistyvät elämyksellisyys, yhteisöllisyys ja tulevaisuussuuntautuneisuus.

Ajankohta: Pe 23.8. klo 12.00-15.00, Rauhala, Oulu ja pe 30.8. klo 12.00-15.00,  Voimala 1889, Oulu.

 

Lisätietoja

 

Projektikoordinaattori

Riitta Pyky, ODL Liikuntaklinikka

p. 050 3125 818, riitta.pyky@odl.fi

 

NOVA2-hanke on Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n ja ODL Liikuntaklinikan yhteinen hanke, joka kohdentuu Oulun, Raahen, Pudasjärven, Muhoksen ja Iin alueelle. Höntsä-hanketta ja tätä koulutusta toteuttavat Oulussa ODL Liikuntaklinikka, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja OSAO Virpiniemen liikuntaopisto.