Peruskoulutukset

 

Tulossa:

 

 

Kokemusliikunnalla hyvinvointia

Aika: 25.8. klo 9-15 ja 1.9. klo 9-15.
Paikka: Oulun keilahalli, Isokatu 97, Oulu 

NOVA2-hanke toteuttaa maksuttoman Kokemusliikunnalla hyvinvointia -koulutuksen elo-syyskuussa 2020. Koulutuksen kesto on yhteensä 12 tuntia.

NOVA2-hankkeessa kokemusliikunnalla tarkoitetaan nuorten tarpeista lähtevää matalan kynnyksen liikuntatoimintaa, jonka tavoitteena on mahdollistaa onnistumisen kokemuksia sekä edistää nuorten työ- ja toimintakykyä niin, että koulutukseen ja työelämään hakeutuminen mahdollistuvat.

Koulutus on osallistava ja siinä käsitellään seuraavia teemoja:

 • Mitä kokemusliikunta on?
 • Liikunnan vaikutus nuoren hyvinvointiin, työkykyyn ja terveyteen
 • Kokemusliikunnan suunnittelu
 • Kokemusliikunnan ohjaaminen
 • Liikunnan puheeksi ottaminen
 • Liikuntaan motivointi

Koulutus on kaikille avoin, mutta ensisijaisesti suunnattu ohjaajille, jotka työssään kohtaavat työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria. Kouluttajina toimivat NOVA2-hankkeen työntekijät.

Koulutuksen ohjelmaan sisältyy keilahallin lähiympäristössä tai lähellä olevassa liikuntatilassa toteutettavia liikunnallisia harjoitteita, joten varauduthan sään mukaisella liikuntavaatetuksella. Keilahallin pihassa on maksuton pysäköinti. Pidämme molempina päivinä omakustanteisen ruokatauon.

Koronaepidemian estäessä lähikoulutuksen, toteutamme koulutuksen soveltuvin osin etänä. Mikäli joudumme pitämään etäkoulutuksen, koulutuspäivien pituudet voivat lyhentyä.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen 17.8.2020 mennessä alla olevasta linkistä:
https://my.surveypal.com/NOVA2_kokemusliikunnan-peruskoulutus_syksy2020

Koulutukseen mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta henkilöä. Mikäli osallistumisesi peruuntuu, ilmoitathan siitä meille, jotta paikka voidaan luovuttaa muille halukkaille.

https://my.surveypal.com/NOVA2_kokemusliikunnan-peruskoulutus_syksy2020

  

Lisätietoja

Projektikoordinaattori
Miia Länsitie, ODL Liikuntaklinikka
p. 050 312 5757, miia.lansitie@odl.fi
 
 

Menneet koulutukset:

 

Kokemusliikunta nuorten ohjauksessa - koulutus seuroille ja yhdistyksille syksyllä 2019

 

Käytännönläheinen koulutus antaa nuorten parissa toimiville uusia ideoita ja valmiuksia kokemusliikunnan soveltamiseen ohjauksessa. Maksuton koulutus on suunnattu erityisesti urheiluseuroissa ja yhdistyksissä harrastetoimintaa ohjaaville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Koulutuksessa tutustumme kokemusliikunnan lähtökohtiin, lajien soveltamiseen ja kokemusliikunnan ohjaamiseen osallistujan oman lajin näkökulmasta. Pohdimme myös, miten motivoida nuoria mukaan toimintaan ja vähentää drop outia.

Syksyllä 2019 koulutus (3 h + 3 h) järjestetään iltakoulutuksena Raahessa, Iissä, Pudasjärvellä ja Muhoksella. Koulutus toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä/ paikkakunta.

 

 

Koulutusten ajankohdat:

KuntaAjankohtaPaikkaIlmoittautuminen
RaaheKe 11.9. klo 17-20 ja ma 16.9. klo 17-20Tapahtumatalo Raahe (Kirkkokatu 28) ja Antinkankaan monitoimitalo (Isoholmintie 6)Koulutus ei toteudu.
IiTi 8.10. klo 17-20 Nättepori (Puistotie 1). Huom. toteutetaan yhtenä 3 h koulutuksena. Ilmoittautuminen on päättynyt.
PudasjärviKe 6.11. klo 17-20 ja ma 11.11. klo 17-20Puikkari (Tuulimyllyntie 4)Ilmoittautuminen on päättynyt.
MuhosMa 2.12. klo 17-20 ja ma 9.12. klo 17-20OSAO Muhoksen yksikkö (Kirkkotie 1)Koulutus ei toteudu.

  

Kokemusliikunnalla hyvinvointia - koulutus ohjaajille keväällä 2019

 

Koulutuksen sisältö

 • Liikunnan hyvinvointivaikutukset ja liikuntakokemuksen synty
 • Kokemusliikunnan lähtökohdat ja tavoitteet
 • Kokemusliikunnan ohjaaminen
 • Kokemusliikunta osaksi toimintaa: liikuntakalenterin rakentaminen, tuntisuunnittelu, aktiivisuutta arkeen
 • Muutos ja motivaatio
 • Liikunnallinen ryhmäytyminen ja ryhmän toiminta
 
Koulutus rakentuu työpajatyöskentelystä (4 + 4 h), kokemusliikunnan demoista (2 + 2 h) sekä oman työn suunnitteluun ja ryhmän toimintaan liittyvästä etäohjauksesta (kohdennettu NEET-nuorten parissa toimiville). Koulutus on osallistujalle ilmainen.
 
Kokemusliikunnan peruskoulutukset järjestetään paikkakuntakohtaisesti Oulussa, Raahessa, Pudasjärvellä, Muhoksella ja Iissä, mikäli koulutukseen ilmoittautuu vähintään viisi henkilöä/ paikkakunta. Ilmoittautuminen avautuu tammi-helmikuussa.
 

 

Kokemusliikunta ja luovat menetelmät nuorten ohjauksessa

 

 

Käytännönläheinen koulutus antaa nuorten parissa toimiville uusia ideoita ja valmiuksia kokemusliikunnan ja toiminnallisten menetelmien soveltamiseen ohjaustyössä. Maksuton koulutus on suunnattu erityisesti urheiluseuroissa ja yhdistyksissä harrastetoimintaa ohjaaville tai siitä kiinnostuneille sekä oppilaitoksissa ja kunnissa ohjaustyötä tekeville.

Koulutus toteutetaan Oulussa kahdessa osassa: ensimmäinen osa toteutettiin touko-kesäkuussa ja toinen osa käynnistyy elokuussa 2019. Osallistua voi halutessaan myös vain toiseen osaan. Koulutuksesta saa todistuksen. Koulutuksen järjestävät ESR-rahoitteiset NOVA2- ja Höntsä-hankkeet.

Osa I

 

Ohjaatko nuorten matalan kynnyksen harrasteryhmiä tai olet kiinnostunut käynnistämään nuorten tarpeista lähtevää liikuntatoimintaa, johon myös vähän liikkuvat nuoret voivat osallistua ja saada mielekästä tekemistä? Koulutuksessa tutustumme kokemusliikunnan lähtökohtiin, lajien soveltamiseen ja kokemusliikunnan ohjaamiseen osallistujan oman lajin näkökulmasta. Saat myös uusia ideoita, miten motivoida nuoria mukaan toimintaan ja vähentää drop outia luomalla nuorille onnistumisen kokemuksia matalan kynnyksen liikuntatoiminnalla.  

Ajankohta: Ma 27.5. klo 17.30-20.30, PoPLi (Sammonkatu 6) ja ma 3.6. klo 17.30-20.30, Raatin liikuntakeskus

 

Lisätietoja

Projektikoordinaattori
Miia Länsitie, ODL Liikuntaklinikka
p. 050 312 5757, miia.lansitie@odl.fi
 

Osa II

 

Kaipaatko ohjaustyöhösi lisää liikunnallisia ja luovia elementtejä? Koulutuksen aikana tutustumme toiminnallisiin menetelmiin ohjata nuorille matalan kynnyksen liikunnallista ja luovaa toimintaa yhdistettynä elämänhallintataitojen oppimiseen. Toiminnassa yhdistyvät elämyksellisyys, yhteisöllisyys ja tulevaisuussuuntautuneisuus.

Ajankohta: Pe 23.8. klo 12.00-15.00, Rauhala, Oulu ja pe 30.8. klo 12.00-15.00,  Voimala 1889, Oulu.

 

Lisätietoja

 

Projektikoordinaattori

Riitta Pyky, ODL Liikuntaklinikka

p. 050 3125 818, riitta.pyky@odl.fi

 

NOVA2-hanke on Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n ja ODL Liikuntaklinikan yhteinen hanke, joka kohdentuu Oulun, Raahen, Pudasjärven, Muhoksen ja Iin alueelle. Höntsä-hanketta ja tätä koulutusta toteuttavat Oulussa ODL Liikuntaklinikka, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja OSAO Virpiniemen liikuntaopisto.