Kokemusliikunnan koulutus syksyllä 2019

30.8.2019

NOVA2-hanke järjestää syksyn aikana monipuolisesti kokemusliikunnan koulutusta sekä seuroille ja järjestöille että nuorien parissa työskenteleville. Ohjaajakoulutusten lisäksi luvassa on syventäviä teemakoulutuksia.

NOVA2-hankkeen koulutusten tavoitteena on kannustaa kokemusliikunnan hyödyntämiseen ohjaustyössä ja lisätä ohjaajien osaamista matalan kynnyksen liikuntatoiminnassa. Käytännönläheiset koulutukset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

”Aiemmista koulutuksista saadun palautteen perusteella nuorten ohjaukseen saa lisää syvyyttä ja hankalistakin asioista päästään helpommin keskustelemaan kun liikutaan yhdessä. Puheeksi tulee asioita, joista nuoret ei muuten keskustelisi”, projektikoordinaattori Miia Länsitie kertoo.

Seuroille ja yhdistyksille peruskoulutuksia

Kokemusliikunta nuorten ohjauksessa -koulutuksia järjestetään syys-joulukuun aikana Raahessa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Iissä. Koulutuksissa tutustutaan lajien soveltamiseen ja etsitään uusia ideoita nuorille suunnatun matalan kynnyksen liikuntatoiminnan järjestämiseen.

Koulutus koostuu kahdesta 3 tunnin osiosta ja se on suunnattu erityisesti urheiluseuroissa ja yhdistyksissä harrastetoimintaa ohjaaville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Lue lisää koulutuksista täältä.

Teemakoulutukset syventävät näkökulmaa

Peruskoulutusten lisäksi koulutuskalenterissa on syventäviä teemakoulutuksia muun muassa seikkailukasvatuksesta ja nuorten motivoinnista liikuntaan. Kouluttajina toimii oman alansa huippuammattilaisia eri organisaatiosta.

Myös syventävät koulutukset ovat kaikille avoimia, mutta ensisijaisesti ne on tarkoitettu nuorten parissa ohjaustyötä tekeville. Koulutusten tarkemmat sisällöt ja ajankohdat päivitetään tänne.

 

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori
Miia Länsitie, ODL Liikuntaklinikka
p. 050 312 5757, miia.lansitie@odl.fi