Liikahda lähiluontoon Pudasjärvellä 7.5.

26.3.2019

Tapahtumassa pääsee testaamaan myös fatibikejä!

Toukokuun alussa NOVA2-hankkeen Liikahda lähiluontoon -tapahtumassa tutustutaan luonto- ja eläinavusteisiin ohjausmenetelmiin ja liikutaan Pudasjärven Jyrkkäkosken luonnossa.

 NOVA2-hankkeessa kartoitettiin talven aikana nuorten liikuntatoiveita ja luonto nousi vastauksissa mieluisimmaksi liikkumisympäristöksi. Luonto on teemana myös Pudasjärvellä järjestettävässä kuntafoorumissa, jossa etsitään uusia ideoita ja konkreettisia työkaluja ryhmän ohjaamiseen ja luonnossa tapahtuvaan matalan kynnyksen liikuntatoimintaan.

Aamupäivän aikana kuullaan Metsähallituksen Luontopalveluiden Polku luontoon -hankkeessa kehitetyistä luontoliikunnan suunnittelun työkaluista ja nuorten innostamisesta luonnossa liikkumiseen. Myös Kennelliiton kaverikoiratoiminta esittäytyy. Iltapäivän ohjelmassa on ulkoilua ja lajikokeiluja, joihin voivat osallistua sekä nuoret että ohjaajat. Tilaisuus on maksuton ja ohjelmaan sisältyy retkilounas ja nokipannukahvit.

Ohjelma 7.5.2019 klo 10-14.30:

Jyrkkäkosken huvikeskus (Jyrkkäkoskentie 122, 93100 Pudasjärvi)
10.00 Avaus
10.05 Polku luontoon - Miten innostaa nuoria liikkeelle? Metsähallituksen Luontopalvelut
10.45 Hyvinvointia kaverikoiratoiminnalla: Kennelliiton kaverikoiratoiminnan esittely, Marjatta Veijalainen, Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirin kaverikoiravastaava

11.15. Retkilounas ja nokipannukahvit

12.15-14.15 Toiminnallinen iltapäivä ulkona:
Metsähallituksen Polku luontoon -rasti
Luontokävely kaverikoirien kanssa
MOBO-mobiilisuunnistukseen tutustumista
Lajikokeiluja ja välinetestausta (mm. fatbiket, pihapelejä, frisbeegolf)

14.15 Yhteenveto

14.30 Kotimatkalle

Ilmoittauduthan viimeistään ma 29.4. mennessä oheisen linkin kautta: http://bit.ly/lahiluontoon

Tilaisuus on kohdennettu nuorten parissa ohjaustyötä tekeville kunta-, seura- ja yhdistystoimijoille, vapaaehtoisille sekä kaikille luontoliikunnan soveltamisesta ja luonto- ja eläinavusteisesta toiminnasta kiinnostuneille. Toiminnallinen iltapäivä lajikokeiluineen on suunnattu myös nuorille. 

Kuntafoorumitoiminnan tavoitteena on koota yhteen nuorten osallisuuden ja toimintakyvyn vahvistamisesta kiinnostuneita toimijoita NOVA2-hankekuntien (Oulu, Raahe, Pudasjärvi, Muhos ja Ii) alueelta, jakaa hyviä käytäntöjä sekä tiivistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä matalan kynnyksen liikuntatoiminnan kehittämiseksi.

Tapahtuman järjestää NOVA2-hanke yhteistyössä Pudasjärven kaupungin sekä Kennelliiton kaverikoirien, Pudasjärven Koiraharrastajat ry:n ja Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa.

Lisätietoja:
Tanja Löytynoja
tanja.loytynoja@popli.fi
050 356 5144