Yhteistyöllä lisää liikunnan harrastetoimintaa

KOMPASTUMATTA KYNNYKSEEN

 

Seminaari ja työpaja

 

Ajankohta: Ke 28.2.2018 klo 9.00-17.30. Mahdollista osallistua myös pelkästään aamupäivään, iltapäivään tai työpajaan. 

Paikka: Virpiniemen Liikuntaopisto/ OSAO, Virpiniementie 525, Oulu

 

Kuinka lisätä lapsille ja nuorille kohdennettua matalan kynnyksen liikuntatoimintaa eri toimijoiden yhteistyönä? Miten luoda osallisuutta ja onnistumisen kokemuksia tuottavia harrasteliikuntamahdollisuuksia?

Seminaaripäivä on suunnattu liikunnan ja nuorten parissa työskenteleville seura-, yhdistys-, kunta- ja järjestötoimijoille ja kaikille matalan kynnyksen liikuntatoiminnasta kiinnostuneille.

Aamupäivän tapaamisen tarkoituksena on jakaa hyviä käytänteitä sekä tietoa eri tukimuodoista peruskouluikäisten lasten ja nuorten matalan kynnyksen liikunnallisen kerhotoiminnan järjestämiseksi. Tilaisuudessa esitellään keväällä aukeavaa Suomen Olympiakomitean koordinoimaa Lasten Liike iltapäivät -kerhoavustushakua. Mukana tapaamisessa on liikuntasuunnittelija Jaakko Saarinen kertomassa Vaasan kaupungin, koulujen ja seurojen kanssa tehdystä pitkäjänteisestä ja valtakunnallista huomiota saaneesta yhteistyöstä lasten liikuntakerhojen toteuttamiseksi.

Iltapäivän aiheena on kokemusliikunnan mahdollisuudet nuorille kohdennetussa matalan kynnyksen liikuntatoiminnassa sekä nuorten tarpeista lähtevän harrasteliikunnan pysyvyys ja kehittäminen seura-, yhdistys- ja kuntatoimijoiden yhteistyönä. Nuorille kohdennettua liikuntatoimintaa tarkastellaan erityisesti kaikkien heikoimmassa asemassa olevien nuorten osallisuuden ja toimintakyvyn vahvistamisen näkökulmasta. Seminaari on samalla NOVA-hankkeen päätösseminaari. 

Seminaaripäivän päätteeksi on mahdollista tutustua kokemusliikuntaan toiminnallisessa työpajassa.

Ohjelma

 

9.00-11.15 Lisää liikettä iltapäiviin -yhteistyötapaaminen lasten ja nuorten matalan kynnyksen liikunnallisen kerhotoiminnan järjestämiseksi

11.15-12.00 Lounas Virpiniemen Sykkeessä (omakustanteinen)

12.00-15.45 Liikunnallisia kokemuksia, osallisuutta ja hyvää fiilistä nuorille kokemusliikunnalla: NOVA-hankkeen päätösseminaari

16.00-17.30 Kokemusten luominen liikunnan keinoin: Kokemusliikunnan toiminnallinen työpaja

Tarkempi ohjelma alla (pdf).

 

Seminaarin materiaalit

 

Hinta: Seminaariohjelma, työpaja ja kahvitarjoilut ovat osallistujille maksuttomia. Mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen Virpiniemen Sykkeessä.

Ilmoittattautuminen päättynyt.

 

Seminaarin järjestävät Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n ja ODL Liikuntaklinikan NOVA – Esiselvitys nuorten osallisuutta ja toimintakykyä vahvistavasta seuratoiminnasta Pohjois-Pohjanmaalla -hanke sekä PoPLin Liikkuva koulu -toiminta osana liikunnan aluejärjestöjen yhteistä Lisää liikettä iltapäiviin ja aktiivisuutta koulupäiviin -hanketta.  

 

Lisätietoja:

Aamupäivä:

Mari Patanen

lasten ja nuorten liikunnan päällikkö, PoPLi ry                                                          

puh. 040 720 7960, mari.patanen(at)popli.fi

 

Iltapäivä ja työpaja:

Tanja Löytynoja

NOVA-hankkeen projektipäällikkö, PoPLi ry

puh. 050 356 5144, tanja.loytynoja(at)popli.fi