Ensimmäisestä työpajasta startteja matalan kynnyksen liikuntatoimintaan

21.11.2017

Oulussa 16.11. järjestetyssä ensimmäisessä Osallisuutta kokemusliikunnasta -työpajassa oli mukana parikymmentä seura-, yhdistys- ja kuntatoimijaa tutustumassa kokemusliikuntaan ja pohtimassa kokemusliikunnan mahdollisuuksia nuorille kohdennetussa matalan kynnyksen liikuntatoiminnassa.

Työpajan aluksi Minna Kettunen Oulun Aikuiskoulutuskeskuksesta/ Virpiniemen liikuntaopistosta kertoi, mitä kokemusliikunta on. Lisäksi kuultiin kaksi esimerkkiä matalan kynnyksen liikuntatoiminnasta, kun Timo Perälä JS Herculeksesta esitteli Lähirähinä-toimintaa ja Jonne Tossavainen ja Henna Tauriainen Oulun Lipottarista kertoivat Puistopesiksestä. 

Työpajatyöskentelyn aikana pohdittiin, miten nuorille voisi tarjota mahdollisuuksia liikkua höntsäillen - nuorten omista tarpeista lähtien, ilman sitoutumispakkoa ja kokemukseen kannustaen. Esille nousi lukuisia ideoita nuorten vaikutusmahdollisuuksien parantamiseen, nuorten tavoittamiseen, kokeilemisen mahdollistamiseen sekä monialaisuuden ja yhteistyön kehittämiseen liittyen.

Työpajan antiin voi tutustua tarkemmin Storifyssa: Ensimmäisestä työpajasta startteja matalan kynnyksen liikuntatoimintaan.  

Työskentely jatkuu seuraavassa, Oulussa torstaina 14.12. järjestettävässä työpajassa, jonka teemana on matalan kynnyksen liikuntatoiminta tulevaisuuden kunnassa. Ohjelma ja ilmoittautuminen.