Lisää liikettä varhaiskasvatukseen - vasu- ja tutkimusperusteisuus arkeen

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Viime vuosien aikana niin esiopetus kuin varhaiskasvatus on saanut monta uutta asiakirjaa ohjaamaan toimintaansa. Liikkumisen ja liikunnan osalta huomioitavaa on myös Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset, jotka julkaistiin vuonna 2016. Uusien vasuperusteiden myötä liike, liikkuminen ja liikunta eivät ole muusta toiminnasta irrallinen tavoite- tai sisältöalue, vaan keskeinen oppimisen alue sekä lapsen kasvun ja hyvinvoinnin tärkeä kulmakivi. Lisää liikettä varhaiskasvatukseen -koulutus antaa avaimia fyysisen aktiivisuuden suositusten niveltämiseen osaksi paikallista vasua ja näkökulmia vasu-perusteiseen, lapsilähtöiseen liikkumiseen siten, että liikunta on osa eheytettyä pedagogista toimintaa ja laaja-alaista oppimista.

 

Lisää liikettä varhaiskasvatukseen -koulutuksen keskeisiä teemoja ovat:

  • ·         Vasuperustainen liike, liikunta ja liikkuminen varhaiskasvatuksessa
  • ·         Ilo kasvaa liikkuen -ohjelma tutuksi
  • ·         Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset

Koulutus on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen johdolle ja päiväkotien johtajille, mutta myös muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Ajankohta: ti 24.9.2019 klo 13-16

Paikka: PoPLin toimitilat (Sammonkatu 6, 90570 Oulu) kartta

Hinta: 55 e

Kouluttaja: Elina Savilahti, opettaja (KM, EO), varhaiskasvatuksen asiantuntija, Hämeen Liikunta ja Urheilu ry

Ilmoittautuminen: 17.9. mennessä täällä. Koulutus toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 12. Ilmoittautuneille lähetetään koulutusvahvistus ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Lisätietoja:

Mari Patanen

mari.patanen(at)popli.fi

040 720 7960